'Belediyeler ruhsat süreçlerini kısaltmalı!'
İstanbul Fikirtepe’de 4 sene önce arsa toplamaya başlayan Pana Yapı, bölgede bugüne kadar 250 milyon TL yatırımla 5 projesini hayata geçirdi. Fikirtepe’de projelendirdiği Brooklyn serisiyle toplam 4 bin konut inşa edecek olan Pana Yapı’nin bölgedeki mesaisi devam ediyor.

Fikirtepe’de yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını birebir yaşadıklarını belirten Pana Konut İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, “ Fikirtepe’de belirsizlikler çok olmuş. Önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayı hayata geçirmek istemiş. Emsal değerlerine gelince önce çok yüksek değerler konuşulmuş, sonra bundan vazgeçilmiş.  Böyle içinden çıkılmaz duruma gelince de en son çareyi,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bu işi vermekte bulunmuşlar” diye konuştu. İstanbul’un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizen Şaşmaz, “Gönül isterdi ki İstanbul gelişirken altyapısı düzgün gelişseydi. Binalar sağlıklı yapılsaydı. Bu yeniden dönüşümlere gerek kalmasaydı” dedi.

‘RUHSAT SÜREÇLERİ UZUN’
Projelere ruhsat çıkarma süreçlerinin uzun sürdüğünü belirten Şaşmaz, “Bizim sıkıntımız, keşke belediyeler, bakanlık ruhsat süreçlerini biraz daha kısaltabilse. Çünkü aylarca öncesinden kira ödemeye başlıyorsunuz. Bizim Life adasının ruhsatı neredeyse 1 seneyi buldu. Yazıktır, günahtır. 1 senedir biz orada kira ödüyoruz. Bürokrasi hızlansa firmalar rahat edecek açıkçası. Brooklyn Park’ın temel atılışı 1 Nisan. 29 Ekim’de teslim etmeyi hedefliyoruz. Demek ki 731 konutu 1.5 senede bitireceğiz inşallah. Ondan önce geçen 1 sene ruhsat zamanı var ne yazık ki” ifadesini kullandı. Sancılı ilerleyen sürecin sonunda iyi bir şey çıkacağına inandığını dile getiren Şaşmaz, Fikirtepe’nin master planı hazırlanmış en büyük alanlardan biri olduğunu belirtti. Şaşmaz, “Fikirtepe, her şeyi yerli yerince konmuş ilk proje olacak belki de. Bunun içinde altyapısından tutun da hafif raylı sistem olacak, bölgede metro bağlantı sistemleri olacak, her şeyiyle hoş bir bölge olacak burası” dedi.

‘HER SEKTÖRE ÖRNEK OLMALI’
GYODER çatısı altındaki firmalar olarak Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisine güvenlerinin sonsuz olduğunu göstermek istediklerini belirten Mahir Şaşmaz, “Halkımızın gösterdiği birlik ve beraberliği ülkemizin her alanda güçlü kalması için göstermeliyiz” dedi.Ekonominin güçlenmesi için her sektörün üzerine düşeni yapması gerektiğine inandıklarını ifade eden Şaşmaz, bu kampanyaların sadece gayrimenkul değil tüm sektörlere de örnek olması gerektiğini düşündüklerinin altını çizdi.

GYODER’in kampanyasında 4 projesi ile yer alıyor
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafındanbaşlatılan “Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye” kampanyasında 4 proje ile yer alan Pana Yapı, Fikirtepe’de hayata geçirdiği Brooklyn Park ve Brooklyn Life projelerinin yanı sıra Kartal’daki Eagle, Çeşme’de ise Jarden Eden projelerini 1-31 Ağustos tarihleri arasında 10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik k edi faizi ile tüketiciye sunuyor. Gayrimenkul sektörünün ekonomiyi canlandırmak için kampanyalar düzenlediğini belirten Şaşmaz “İnşaat sektörü olarak ülkemizin kalkınması ve ekonomiye maksimum katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bu süreçte üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Aynı zamanda halkımızın uygun şartlarda ev sahibi olabilmesi için de elimizdeki imkânları seferber ediyoruz. Amacımız daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte oluşturmak. Bu nedenle biz de kendi sektörümüzde, gayrimenkulde güçbirliği yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Erdem AKTÜRK/Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181