BES'te gayrimenkule yatırım, konut sektörünü hareketlendirecek!
Bireysel emeklilik sigorta şirketlerinin (BES) yatırım fonlarına gayrimenkulü eklemesi, markalı konut üreticilerinde ciddi bir heyecana yol açtı. Döviz, altın gibi yatırım araçlarına kıyasla en fazla kazandıran yatırım aracı uzun süredir gayrimenkul sektörüydü. Bu sebeple gayrimenkulün farklı enstrüman olarak yatırım araçları arasında yer aldığına dikkat çeken konut sektörünün büyük oyuncuları, “Bu uygulama ekonominin motoru haline gelen gayrimenkul sektörüne ciddi bir hareket getirecek. En büyük etki ise yabancılarda görülecek. Yeni düzenleme, yabancı yatırımcıların Türk gayrimenkul sektörüne daha fazla ilgi göstermesine yol açabilir” diye konuştular. 

Şeffaflık
Bu fonların getirisinin diğer yatırım araçlarının üzerinde olacağını öngören konut sektörünün patronları, şunları söylüyorlar: “Yatırımcı açısından yeni bir kazanç, sektör açısından da yeni bir finansman modeli ortaya çıkıyor. Türk konut sektörüne ilgi gösteren yabancılar için de şeffaf bir kıyaslama modelinden söz ediyoruz. Kısa vadede bile getirisini gören yabancılar bu fonlara ve dolayısıyla gayrimenkul sektörüne kayıtsız kalamayacaktır.”

Büyük potansiyelin bir göstergesi
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal “BES şirketlerinin gayrimenkulü yatırım aracı olarak portföylerine eklemesi son bir yılda yapılan pozitif düzenlemelere bir yenisini ekliyor. Uygulamayı sektörün gelecek potansiyeli, yatırımcısına sunduğu karlılığın bir yansıması olarak düşünüyoruz ve olumlu bakıyoruz. Fuzulev de aslında BES'in farklı bir şekilde uygulanış biçimi olarak grubumuzda faaliyetlerine devam ediyor” değerlendirmesini 
yaptı.

Yabancıyı da cezbeder
NEF icra Kurulu Başkanı Erden Timur, dünyada emeklilik fonlarının toplam gayrimenkul alımının %15’ini yaptığına dikkat çekerken, bundan sonra içerisinde gayrimenkul fonlarının da seçenekleri arasında yer alan sigorta şirketlerine ilginin artacağını dile getirdi. Timur, “Yatırımcı için kazanımı yüksek bir araç olur, sektör açısından ise yeni bir finansman modeli olarak yer alır. Aynı zamanda yurtdışında getirisini görenler fonlara yatırım yapmak isteyecektir. İlk senesinde bile olsa şu andan itibaren sektöre katacağı yararı görmeye başlarız” diye konuştu.

Harika bir portföy çeşitlendirme aracı
BES’te gayrimenkule yatırım imkânı sunan ilk emeklilik şirketi olan AvivaSA'nın CEO’su Fırat Kuruca, “Katılımcılarımız artık emeklilik yatırımlarına gayrimenkul gibi önemli bir varlık sınıfını da ekleme şansına sahip olacaklar. Gayrimenkule yatırım yapma Türk insanının önemli tercihleri arasında yer alıyor. Emeklilik sisteminin gelişmiş olduğu Avrupa ve ABD’de gayrimenkul, emeklilik varlıkları arasında önemli bir yere sahip. Ayrıca diğer varlık sınıflarıyla düşük bir korelasyona sahip olması, gayrimenkulü harika bir portföy çeşitlendirme aracı haline getiriyor” dedi.
Sektöre duyulan güveni perçinliyor

Çalık Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Gonca Özgül, “En son gayrimenkul sertifikası ile tüketiciye az yatırımla büyük fırsat imkanı sunulmuştu. Şimdi de sigorta şirketlerinin BES'te katılımcıların yatırım yaptıkları varlıklar arasına gayrimenkulleri de eklemesi sektörümüzün ne denli sağlam olduğunu ve gelecek vaat ettiğini ortaya koyuyor. İyi koyulmuş kurallar sektörü daha da hareketlendirir. Nitekim bu gelişme de BES yatırımcısına memnun eden bir kazanç sağlayacak. Ayrıca hem yerli hem yabancı yatırımcı için sektör farkındalığını artıracak" dedi.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181