Beşiktaş Abbasağa'daki Meclis Lojmanları TOKİ'ye devredildi!
TBMM'den TOKİ'ye MİLYARLIK DEVİR» Beşiktaş Abbasağa'daki Meclis Lojmanları, TOKİ'ye devredildi. 18 dönüm arsa üzerine kurulan lojmanlar deprem yönetmeliği gereğince yıkılıp yerine milyarlık yeni bir proje inşa edilecek 

Beşiktaş'taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi, üzerine yapılacak projenin yüzde 65'i karşılığında TOKİ'ye devredilecek. Gayrimenkul uzmanları sözkonusu lojmanların çok değerli bir konumda bulunduğunu, araziye yapılacak yeni bir projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.

Dünkü Başkanlık Divanı toplantısında Meclis'in İstanbul Beşiktaş'taki milyonlarca dolar değerindeki 18 dönümlük arazisinin TOKİ'ye devrine karar verilecek. Üzerinde 173 Meclis lojmanı bulunan Abbasağa mahallesindeki 17 bin 655 metrekarelik arazinin yapılacak yapının yüzde 65'i karşılığı TOKİ'ye devredileceği öğrenildi. TBMM Başkanlığı'nm hazırladığı karar gerekçesinde bu işlem için, "yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenme" ifadeleri kullanıldı. Gerekçede, TOKİ'ye hangi bedelle devredileceğine ilişkin ekspertiz raporunun hazırlacağı da vurgulandı.

Gerekçe deprem
18 dönümlük arazinin TOKİ'ye devri kararının gerekçesi şöyle açıklandı: "Eski deprem yönetmeliğine göre yapılan ve devamlı olarak bakım ve onarım ihtiyacı olan lojman binalarının yıkılarak yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur. Bu amaçla sözkonusu parselin bağımsız kuruluşlarca belirenecek ekspertiz bedeli üzerinden TOKİ'ye devredilerek en yüksek arsa karşılığı gelir paylaşımı usulü ile konut inşa ettirilmesi düşünülmektedir."

'Sınırsız haberleşme' harcamasına tırpan
TBMM 2 milyon liralık telefon faturasıyla başlayan, "sınırsız haberleşme" tartışmasını da bitirdi. Sınırsız harcamaya sahip olanlar TBMM Başkanı ile siyasi partilerin genel başkanları ve makamlarıyla sınırlandırıldı. Daha önce 63 kişi bu haktan yararlanıyordu.

TBMM'de eski Başkanlık Divanı Katip Üyesi CHP'li Elif Doğan Türkmen'in 2016'da 1.1 milyon, Ocak 2017'de de 794 bin TL haberleşme harcaması yapmasıyla başlayan, sınırsız haberleşmeye nokta konuldu. Hazırlanan yönetmeliğe göre, Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekilleri, ihtisas ve kornişon başkanları ve asamble başkanlarının sınırsız haberleşme hakkı kaldırıldı.

Dolmabahçe'de okul gezisi serbest
TBMM'ye bağlı sarayların gezi yönetmeliğindeki bazı değişikliklerden geri adım atıldı, ilk taslaktaki Dolmabahçe Sarayı'nın ilkokul ve öncesi eğitim kurumlarının grup gezilerine kapalı olması düzenlemesinden vazgeçildi. TBMM'ye bağlı saray, köşk ve kasırların gezi yönetmeliğindeki bazı değişikliklerden geri adım atıldı. İlk yönetmelik taslağında, ziyaretçilerin tercih etmemesi nedeniyle Dolmabahçe Sarayı'nın Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk üç günü kapalı olması isteniyordu. Yeni yönetmelik taslağında ise bu talepten vazgeçildi. Ayrıca sarayın okulların grup gezilerine kapalı olması düzenlemesinden de vazgeçildi.

Önder Yılmaz / Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181