'Beton kullanımı ile depremi az hasarla atlakmak bizim elimizde'!
Türkiye Hazır Beton Birliği, 17 Ağustos 1999'da Yaşanan deprem felaketinin 17'nci yıldönümünde deprem gerçegini hatırlattı. "Öncelikle 17 Ağustos'ta yasamini yitiren bütün, vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz" diyen Yavuz Işık şöyle devam etti:

"Yaşadığımız 17 Ağustos felaketinin üzerinden 17 sene geçti. Görüyoruz ki Türkiye hala deprem felaketine hazır degil. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Depremi az hasarla atlatmak da Bizim elimizde. Onun şartı da denetim A.Ş. kaliteli beton kullanımı ile bu felaketi en az zararla geride bırakabiliriz "ifadesini kullandı.

Kentsel Dönüşüm Konusunda hazır beton kullanımının kilit rol oynadığını dile getiren Yavuz Işık, "yapilacak çalışmaların deprem bilinci ile deprem yönetmeliğine uygun bır sekılde hızlandırılması gerekiyor. Bu hususta THBB Üyelerinin ürettigi KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanılması da Büyük importance teşkil ediyor. Depreme Karşı Türkiye'de sağlam A.Ş. Sağlıklı kentleşme yolunda önemli Diğer Adımlar atan THBB olarak, Gösterilen depreme dayanıklı Yapılar Için Tüm malzemelerde Olduğu gibi hazır betonun da Üretim sürecinin Tamamını kapsayacak sekilde denetlenmesi gerektiğinin altını Bir kez daha çiziyoruz "diye konuştu.

"THBB Üzerine düşeni YAPMAYA hazır"
"Ülke nüfusunun Yüzde 95'i deprem bölgelerinde yaşıyor. Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yapılan risk Tespiti yıkımlarda İstanbul ilk sırada bulunuyor "diyen Işık, sözlerine şöyle devam etti: Depremle Ilgili Araştırmalar, yapılan, Açıklamalar Büyük depremin çok da uzak olmadığını gösteriyor. Bu tablo durumun ciddiyetini Işın ettik aciliyetini net bır sekılde gözler Önüne seriyor. THBB Olarak hem üyelerimiz hem de Kamuoyu Için depreme dayanıklı yapı tasarımı hazır beton uygulamalarını konu alan bilgilendirmeler Yapıyoruz ettik. Bu Konuda ülkenin bilinçlenmesi adına üzerimize düşeni yapmayahazırız. "

Türkiye'de son yillarda beton Üretim Konusunda Ölümlü Yönde Bir ve Gidiş olduguna da dikkat çeken Yavuz Işık, "Türkiye, hazır betonda teknolojisini yetkinliğini ispatlamıştır ettik. Avrupa'daki Ülkeler Arasında lider Konuma gelen Türkiye, Dünyada imkb Üçüncü En Büyük hazır beton Üreticisi Haline gelmistir. Hazır beton Dayanım Sınıfları Açısından Avrupa ortalamasının Bizim için üstüne çıkan ülkemiz, C25 en üstlerinde yer almaktadır listenin üstü Dayanım sınıfındaki beton Kullanım oranında Yüzde 89 Ile ettik. Hazır beton Alanında kaliteyi güvenceyi garanti Altına Almaya hedefleyen Birliğimiz, Kalite Güvence Sistemi (KGS) A.Ş. ile kaliteli A.Ş. Yüksek Dayanım sınıflarında beton Üretimi gerçekleşmesini saglamaktadir. Beton Üretim tesislerinin yerinde denetiminin yanı Sıra habersiz Ürün denetimleri de gerçekleştiren KGS tarafsızlığını kanıtlayarak kaliteli beton kullanımının yaygınlaşmasına Katkı saglamaktadir. Hazır betonun Üretim sürecinin Tamamını kapsayacak sekilde denetlenmesi, deprem ettik diğer etkilere dayanıklı Binalar üretmek Için kaçınılmaz Bir şarttır. Birlik Olarak bu hususta, KGS belgeli kaliteli beton kullanımını desteklediğimizi Bir kez daha vurgulamak isteriz. Ülkemizde Üretilen betonların Yüzde 65'i de Türkiye Hazır Beton Birliği Üyeleri Tarafından KGS belgeli Olarak üretilmektedir. Bu Veriler bizi Geleceğe Yönelik umutlandırmaktadır "dedi.

Araştırmalar yakından takip ediliyor
Marmara Denizi'nde Bir Araştırma yapan Fransız Le Suroit gemisinin kesin Raporları da THBB Başkanı Yavuz Işık'ın Uyarıları doğruluyor. Fransa'nın Elsevier Dergisi'nde yayımlanan raporlarda İstanbul'un ciddi Is it tehtidi Altında bulunduğuna dikkat çekildi. 12 bilim adamı Tarafından gerçekleştirilen çalısmada Marmara icinde tek hat Halinde on iki fay hattı Tespit Edildi. Araştırmada fay hatlarının aktif ettik yıkıcı olduguna dikkat çekiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181