Bizimevler metro durağına kavuştu!
Ispartakule denilince akıllara gelen ilk marka BizimEvler, metro durağıyla da aynı bölgeye damga vuracak. Esenkent-Mahmutbey metrosuyla BizimEvler sakinleri, 45 dakikada Mecidiyeköy'e ulaşırken, Mahmutbey durağındaki aktarma önemli bir rol oynayacak.

MAHMUTBEY – BAHÇEŞEHİR – ESENYURT METROSU'NA BAKANLIKTAN ONAY
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; ‘‘Basaksehir, ilçesi Mamutbey – Bahçeşehir – Esenyurt mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Mamutbey – Bahçeşehir – Esenyurt Metro hattı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosya incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Mamutbey – Bahçeşehir – Esenyurt Metro hattı projesine valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir’’ denildi.

METRO’NUN ISPARTAKULE DURAĞI BİZİMEVLER
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt Metro projesi 16,4 kilometre uzunlukta olacak.

2.2 milyar TL'ye mal olması beklenen Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt Metro Hattı projesi 9 istasyondan oluşacak. Projenin Ispartakule bölgesini kapsayan durağı ise BizimEvler olarak belirlendi.

7 PROJENİN METROYA YAKINLIĞI DİKKAT ÇEKİYOR
Mahmutbey-Kabataş metro hattıyla BizimEvler projesi Beşiktaş'a da bağlanmış olacak. Öte yandan yine Mahmutbey durağındaki bağlantı sayesinde BizimEvler, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosuyla da entegre olacak.
9 istasyondan oluşacak olan Esenkent-Mahmutbey metrosunun inşaatında 120 kişi çalışacak. Dev yatırımın işletmeye alınmasıyla birlikte istihdam sayısı 683'e çıkacak.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının Mehmet Akif İstasyonu'nda ise 2015 yılında yapım ihalesi planlanan Ataköy-İkitelli metrosu ile bir entegrasyonu söz konusu. Böylece yine şehrin güney tarafı ile önemli bir bağlantı sağlanmış olacak.

Metro projesinin Tema Park istasyonunun, yapılması planlanan Halkalı-Arnavutköy-3.Havalimanı metro projesi ile bir bağlantılı olması bekleniyor. Bu sayede hattı kullanan yolcuların 3. Havalimanı'na çok kısa süre içerisinde ulaşması bekleniyor.

Dev projeyle birlikte Bizim Evler sakinleri, Tema Park ve Bölge Parkı istasyonuyla İstanbul'un iki önemli projesine birkaç dakika içerisinde ulaşabilecek. Öte yandan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nin de bahçesinde bir metro giriş çıkışı olacak. Günde 1 milyon 400 bin kişiyi taşıyacak olan metro bir saatte tek yön için 70 bin kişiyi taşıyacak. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181