Brexit referandumuna sektörden olumlu tepki geldi!
Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılıp ayrılmamayı oylayan Birleşik Krallıktan 'evet' yanlılarının çoğunluğu sağlaması dünya piyasalarını salladı. Bu trendi Türk gayrimenkul sektörü de yakından takip ediyor. Sektörün önde gelen temsilcileri, Brexit referandum sonuçları sonrasında para piyasalarında büyük dalgalanmalar yaşanmasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağı ve yabancı yatırımların artacağı konusunda birleşti. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Para piyasalarında döviz kaynaklı kâr eden yatırımcıların kârlarını olgunlaştırarak kazançlarını en çok kazandıran yatırım aracı gayrimenkule yatırarak daha akıllıca bir hareket yapabilirler" dedi. Türkiye'nin Brexit sonrası ekonomik ve stratejik bir kaybı olmayacağını hatta bunun Türk ekonomisine olumlu yansıyacağını da kaydeden Kuzu, "Bu durum yabancı yatırımcı açısından da Türkiye'de fırsat sunuyor" diye konuştu.

FAİZ GÖLGEDE KALDI
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Brexit kararının ardından ilerleyen süreçte piyasanın yine kendini toparlayacağını söyledi. Hamit Demir şöyle konuştu: "İngiltere'nin Brexit kararı kısa vadede finansal piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu. Hatta bu süreçte Türkiye'nin Brexit kararı sonrası stratejik ve ticari bir kaybı olacağını hiç düşünmüyorum. Döviz ve altının yükselmesi de olağandır. Diğer taraftan Merkez Bankası'nın faiz indirimini Brexit kararının gölgesinde kalmıştır. Süreç biraz ilerledikten sonra MB'nin bu indiriminin olumlu etkilerini özellikle gayrimenkul sektöründe hissetmeye başlayacağız."

EN GÜVENLİ LİMAN
Dünyada gayrimenkulün her dönemde güvenli liman olduğuna dikkat çeken Hamit Demir, "Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında gelen İngiltere ile yeni ticari anlaşmalar da gündeme gelecektir" dedi.

AVANTAJ ORTAYA ÇIKACAK
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, AB'deki bu belirsizliğin Türk inşaat sektörü açısından fırsatlar sunacağının altını çizdi. Kabadayı, "Körfez sermayesinin Türkiye'ye yatırımlarında ciddi bir artış olacak. Yabancı yatırımcılar İstanbul'u Avrupa başkentleriyle karşılaştırıyorlar ve bu karar da İstanbul'un avantajını ortaya çıkaracak" şeklinde konuştu.

ANİ KARARA PİYASA REFLEKSİ
Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, "Avrupa ekonomisinde oluşan olumsuz hava mutlaka ülkemizi de etkileyecektir. Ancak sektör bundan olumlu etkilenir" dedi. Aşçıoğlu, döviz kurlarındaki dalgalanmaların piyasaların bu beklenmeyen karara verdiği ilk refleks olduğunu belirterek, "Zamanla kurlardaki dalgalanmalar azalacaktır" dedi.

Seda TABAK/Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181