Bu ay 100 bin konut daha satılırsa tarihi rekor kırılıyor!
Türk ekonomisinin gücü ve her türlü olumsuzluğa karşı direnci Kasım 2016'da açıklanan konut satışlanyla bir kez daha ortaya konuldu. Yılın ilk 11 ayında ulaşılan toplam 1 milyon 199 bin adetlik satış rakamı, 2015'te gerçekleşen 1 milyon 289 bin adetlik toplam satışın geçileceğini ve sektörün yeni bir rekor kıracağını kesinleştirdi. Aralık ayında 100 bin konut daha satılırsa Cumhuriyet tarihinin en büyük konut satışı gerçekleşmiş olacak.

Sektör oyunculan satış rakamlannı, "EV'in kapısında rekor var" şeklinde yorumladı.

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Aralık 2016 döneminde de yaklaşık 150 bin adetlik satışın gerçekleşmesini ve 2016 yılı toplam satış adedinin yaklaşık 1 milyon 350 bin adet olmasını beklediklerini açıkladı.

Oluşturulmaya çalışılan olumsuz havaya rağmen sektörün her yü büyüdüğüne işaret eden DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ipotekli satışların artmasının konuta ihtiyacı olanlann da alım yaptığını gösterdiğini söyledi. Yılmaz "Sadece yatınm yapan değil. Her kesimden talep var, alım var" dedi.

Açıklanan satış rakamlannın 'vatandaşın ülkeye ve geleceğe güvenini' gösterdiğine dikkat çeken Sur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Ülkeye güven olmasaydı kimse konut almazdı. Son günlerde yaşanan konut fiyatlan düştü mü düşmedi mi sorularına da cevap olmuş oldu. Ardı ardına rekorların kırıldığı bir ortamda konut fiyatlannın düşmesine imkan yok" diye konuştu.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Küresel ve ekonomik faktörler Türkiye ekonomisini etkiledi fakat zamanında yapılan reformlar ve güçlü ekonomik yapı ile sektörde hareketlilik sürdü" dedi.

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan da "Sektörün büyümesi demek Türkiye'nin büyümesi demektir. Bu bilinçle hareket eden hükümetimiz ve sektör temsilcilerinin duyarlı yaklaşımlan olumlu sonuçlar doğuruyor. Bunun son örneğini TÜİK bize gösterdi" yorumunu yaptı. Babacan "Millet de hükümetimize ve gayrimenkul sektörüne güveniyor ki hala yatınm yapmaya devam ediyor. Ortaya çıkan tablo hepimiz için moral verici nitelikte. Bu veriler 2017'ye çok daha güçlü bir ekonomi ile gireceğimizin kanıtıdır" diye konuştu.

Yeni Birlik Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181