'Bu günler gayrimenkulde yatırım yapmak için fırsat zamanları'!
Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkulde fırsat dönemi olduğu vurgusunu yaptı. Konut alıcısının bugüne kadar her dönem kazandığının altını çizen Akbalık, bundan sonra da yatırımcısına kazandıracağını söyledi. Akbalık, "Bu günler gayrimenkulde yatırım yapmak için fırsat zamanları. Firmalar henüz inşaat malzemeleri başta olmak üzere hiçbir maliyeti fiyatlarına yansıtmadı. Ancak önümüzdeki günlerde piyasaların düzelmesiyle yansımalar yaşanacak. Bu zaten sürdürülebilir bir durum değil, o yüzden bu süreç iyi değerlendirilmeli" diye konuştu.

YÜZDE 30'U SATILDI
Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat'ın, Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilde Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul'un yeni etabını da bu önemli süreçte satışa açtıklarını belirten Akbalık, projenin özellikle ulaşım yatırımlarıyla değerine değer kattığını dile getirdi. Ahmet Akbalık, "Son etapta 350 yeni daire satışa çıktı. Proje tamamlandığında toplamda bin 500 daire yer alacak. Satışa çıkan dairelerin yüzde 30'unu sattık. Metrekare fiyatlarımız 15-30 bin lira arasında değişiyor" diye konuştu.

ZEYTİNBURNU YÜKSELİŞTE
Akbalık, Forbes dergisi eylül sayısında yayımlanan çalışmaya göre Büyükyalı projesinin bölgede getiri potansiyelinde lider olarak gösterildiğini belirtirken, bölgede fiyat avantajlarıyla öne çıktıklarını söyledi. Zeytinburnu Belediyesi ve bağımsız araştırma şirketlerinin raporlarına göre bölgenin gelişmeye ve değerlenmeye en açık alan olarak öne çıktığını ifade eden Akbalık, "Özellikle Avrasya Tüneli'nin açılmasının ardından, Zeytinburnu Marmaray İstasyonu, banliyö hattı ve Zeyport Limanı tamamlandığında, Zeytinburnu genelinde bugün 100 lira olan temsili bir değer, 5 yıl sonra 212 liraya yükselecek" dedi.

KONUT ALANA DİJİTAL ASİSTAN
Yatırımda en fazla alımın yüzde 95 oranla oturmak için yapıldığını kaydeden Ahmet Akbalık, projede tüm yaşam alanlarının çok iyi tasarlandığını dile getirdi. Akbalık, projede yaşayanların hem akıllı ev sistemlerini, hem de proje içi ve dışındaki yaşamını dijital iyi yaşam asistanı uygulaması ile kontrol edebilecekleri bilgisini verdi. Oluşturdukları bu uygulama ile ilgili bilgi veren Akbalık, telefonlara, tabletlere yüklenen bu uygulamayla proje içindeki bir alanda rezervasyon yaptırmaktan, taksi çağırmaya, uçak bileti ayırtmaya kadar her işi kolaylaştırdıklarını söyledi. Akbalık, "Kısaca concierge hizmeti olarak tanımlanan hizmete, projemizde bambaşka bir anlam yükledik. İnsanın evinde otururken her şeyi kolaylıkla yapabilmesi gerçekten çok değerli. Bizim bahsettiğimiz lüks pahalı bir koltuk almak değil. Tüm yaşamın en iyi şekilde kolaylaşması" dedi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181