Caddelerde kaybı önlemenin yolu AVM gibi yönetmek!
Alışverişin merkezi kabul edilen caddeler, yüksek kiralar ve güvenlik tehditi nedeniyle 2016'da kiracı kaybına uğradı. Yerli ve yabancı çok sayıda marka kepenk indirdi. Ticari gayrimenkul ve yatırım yönetimi şirketi JLL Türkiye'nin raporuna göre; İstanbul'da Bağdat Caddesi, istiklal ve Nişantaşı'ndaki kaybı en aza indirmenin yolu, caddeleri AVM gibi yönetmekten geçiyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Yılın ilk 4 ayında Bağdat Caddesi'ndeki boş dükkan sayısı 51 oldu. Caddeyi kentsel dönüşüm süreci etkilerken; en fazla kayıp kozmetikte yaşandı. İstiklal'de kapanan dükkan sayısı ise geçen yıla göre 29 artışla 32'ye çıktı. Bunda turist sayısındaki düşüş ve uzun zamandır süren altyapı çalışmaları etkili oldu. Nişantaşı'nda ise geçen yıl 519 dolu mağaza varken, bu yıl 498'e indi.

Çok merkezli yaklaşım
Caddelerdeki durumu değerlendiren JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Finansal iklim ve tüketici davranışındaki değişimlere uyum sağlamak için çok merkezli bir yaklaşım benimsenmeli. Bu yaklaşım ayrıca perakende caddelerine yerel ve küresel ölçekte rekabet gücü sağlayacak. Caddelerin de AVM'ler gibi profesyonel bir anlayışla yönetilmesi gerekiyor" dedi.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181