Çikolata fabrikasından emlak patronluğuna!
Türkiye’nin çikolata ve şekerleme sektöründeki üreticilerinden Şölen Çikolata’nın sahibi Çoban Ailesi’nin İkitelli’de yükselen Balance Güneşli projesi 6 ay sonra teslim ediliyor. 1.5 yıl önce satışına başlanan Balance Güneşli’nin inşa çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı. Satışta da yüzde 50’ye yaklaştıklarını açıklayan Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, satın alanların yüzde 90’ının kullanım amaçlı aldığını, projeyi söz verdikleri gibi Mart 2016’da teslim edeceklerini açıkladı.

Ofis fiyatları 318 bin TL
Gayrimenkul sektörüne girdiklerinde bazılarının ‘Gıdacı gayrimenkulden ne anlar’ dediğini hatırlatan Çoban “Ancak biz sektördeki büyümemizi sürdüreceğiz. Bilgileri bir araya getirip, güzel mekan oluşturmak zor değil. Sektörde en bilinen markalar arasında yerimizi alacağız” diye konuştu. Projenin yakınında 16 bin metrekare bir alanı daha aldıklarını ve burayı da konut veya ofis olarak değerlendireceklerini açıklayan Çoban “Antep, Avcılar, Silivri ve Büyükçekmece’de de arsalarımız mevcut. Sektörde büyümek için arsaya para bağlamamak lazım. Böylesi daha kazançlı” diye konuştu. Çoban, satıştaki kısımlarla ilgili şöyle bilgi verdi: “Balance Güneşli’de metrekare fiyatları 5 bin 737-7 bin 283 lira arasında değişiyor. Ofis fiyatları 318 bin liradan başlıyor. Ofis sahiplerine özel anlaşmalı 120 aya varan banka kredisi imkanı veya yüzde 25 peşin, 24 ay 0 (sıfır) faiz ödeme kolaylığı sunuluyor.”

Dünyada işler iyi değil
Türkiye’de emlak sektöründe iş yapanların artık eskisi gibi kolay satış yapamadığını anlatan İsmail Çoban “Hele 15-20 şantiyesi olanların işi çok zor. Çünkü ekonomide daralma var. Artık seçimlerden sonra bir hükümet kurulmalı. Çünkü dünyada da işler iyi gitmiyor. Kur savaşları yaşanıyor. ABD’nin daralması, Avrupa’nın genişlemesi, Çin’deki yüzde 10 kayıp, Rusya’da devalüasyon. Ancak enerji ithalatçısı Türkiye için petrol fiyatları iyi haber sayılabilir” dedi.

DAEŞ FABRİKAMIZA EL KOYDU
Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Musul Sincar’da 5 yıl önce yüzde 30 ortağı oldukları Sincar Çimento Fabrikası yatırımı yaptıklarını ancak DAEŞ’in el koyduğunu da söyledi. 270 milyon dolarlık rehabilitasyon ve geliştirme yatırımı yapılan fabrikaya yüzde 30 ortak oldukları için 81 milyon dolar yatırdıklarını açıklayan Çoban “Fabrikaya DAEŞ el koyduğu için Irak Merkezi Hükümeti kaybımızın yarısını karşılayacak. Bugünlerde paramızı almak üzereyiz. Hükümet güvenlik ile ilgili garantör olarak yüzde 15 fabrikaya ortaktı” dedi.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181