Cityscape Turkey'de yüzler gülüyor!
Körfez Bölgesi'nin en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape'in İstanbul ayağı olan Cityscape Turkey, ikinci gününde büyük alım-satım anlaşmalarına sahne oldu. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara başta Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar olmak üzere 59 ülkeden yabancı yatırımcılar katıldı. Yatırımcılar arasında geçtiğimiz Eylül ayında Dubai'de düzenlenen Cityscape Global'e katılıp Türk firmalarıyla temas kuran yatırımcılar da bulunuyor. Fuarı ziyaret eden yatırımcılar alıma odaklanınca milyon dolarlar havada uçuştu.

6 daire sattı
Fuara Ataköy sahilindeki Sea Pearl projesiyle katılan Kuzu Grup, 2 gün boyunca 24 milyon dolarlık 6 daire sattı. Daireleri, Körfez bölgesinden gelen yatırımcılar satın aldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Cityscape'in bu yıl İstanbul'da yapılmasından memnunuz. Her yıl yakından takip ettiğimiz ve her seferinde büyük bir ilgiyle karşılandığımız fuara bu kez ev sahipliği yapıyoruz" dedi. Zekeriyaköy'de KÖY projesini hayata geçiren Siyahkalem de fuarda sıcak satış ve görüşmelere imza attı. Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, Cityscape Turkey'de beklediklerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarım belirterek, "Fuarın yüzünü güldürdüğü şirketlerden biriyiz" dedi.

Bahreyn'den yatırım
Kahraman, şunları söyledi: "Londralı, gayrimenkul geliştirme şirketi Copperstoners'la görüşmelerimiz başladı. KÖY projesini Londra'da pazarlamak istiyorlar. Özellikle Katarlı ve Suuri Arabistanlı fonlarla çok sıcak ilişkiler kurduk. Toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım için her iki fonla Pazar günü Satış Ofisi'mizde bir araya geliyoruz. Bahreyn Kraliyet Ailesi mensuplarından birisi projeyle ilgilendi ve yatırım yaptı. Biz yabancı yatırımcı ve kullanıcı satışlarında bu fuardan toplam 20 milyon dolarlık bir ciro bekliyoruz."

Anlaşmalar tamam 
CityscapeTurkey'nin ilk gününde Al-Maslak Grubu'na Metropol istanbul anakuleden 35 milyon lira değerinde 2 kat satan Varyap-Gap inşaat Ortak Girişimi, fuarın ikinci gününde 45 milyon lira değerindeki 37 ofis için pazarlık aşamasına gelirken, bir Türk yatırımcısıyla 200 milyon liralık ofis bloku için de görüşmeler yaptı. DKY inşaat, fuarda 28 milyon liralık 25 daire anlaşması yaptı. DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, anlaşmaların DKY Kartal, DKY ON ve DKY Sahil projelerindeki konutlar için yapıldığını söyledi.

Önce Dubai'de kiraladı, İstanbul'a almaya geldi 

Geçtiğimiz Eylül ayında Dubai Cityscape Global'de Körfez yatırımcısına lanse edilen Vadistanbul, Cityscape Turkey'de de yerini aldı. Dubai Cityscape'te Vadistanbul'dan 4 bin metrekarelik ofis kiralayan yatırımcılar, projeyi ziyaret etmek için Türkiye'deki fuara geldi ve kiraladıkları yeri almak için harekete geçti. Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, şunları söyledi: "Dubai'de katıldığımız fuarda Bulvar etabımıza ciddi anlamda bir talep almıştık. Körfez bölgesinin köklü firmalarıyla da önemli anlaşmalar gerçekleştirmiştik. Bu yıl ilk kez istanbul'da düzenlenen Cityscape Fuarı'nda da Park etabımızı görücüye çıkardık. Fuarda projemizin Bulvar etabında yer alan ofislere de talep aldık. Vadistanbul Park'taki konutlarımıza da blok olarak almak isteyen firmalar teklifte bulundu ancak projemizde bu şekilde bir satış gerçekleştirmeyi düşünmüyoruz. Ancak otel konforunda rezidans hizmeti sunacak özel bir rezidans bloğumuz var. Sadece bu bloğun satışı için görüştüğümüz Suudi Arabistanlı ve yerli firmalar var." 

Meletem Kara / Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181