CNR Emlak Fuarı'nda kentsel dönüşüm projeleri ön plana çıktı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin desteğiyle düzenlenen CNR Emlak Fuarı ve Zirvesi dün kapılarını açtı. Sektörün tüm bileşenlerini bir araya getiren fuara 50’den fazla ülkeden yerli ve yabancı toplam 25 bin ziyaretçi bekleniyor. 26 Kasım’a kadar sürecek olan fuarda bu yıl kentsel dönüşüm projeleri ön plana çıktı. Geçtiğimiz yıllarda  yeni proje tanıtımlarına sahne olan fuar, bu yıl Türkiye’nin farklı noktalarındaki kentsel dönüşüm projelerine ev sahipliği yaptı.

Fuardan noktalar şöyle;
- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı standında Şırnak Silopi ve Cizre’de yürütülen dönüşüm projelerini tanıttı.
- Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin dönüşüm sürecini yöneten şirketi GOPAŞ, tüm çalışmaları detaylarıyla anlattı.
- Gaziosmanpaşa’da yer alan, 2 bin 400 konutluk Ahes Misal İstanbul projesi fuarda tanıtıldı. Fuara özel kampanya düzenleyen Süleyman Ekşi İnşaat, 60 daire için 60 ay sıfır faiz uygulayacağını duyurdu.
- Ilgın İnşaat 1.2 milyar lira değere sahip We Haliç projesini fuarda tanıttı. 1.057 konutluk proje master plan kapsamında yapılmasıyla dikkat çekiyor.
- İstanbul Fikirtepe’de Mist İnşaat tarafından dönüşüm kapsamında hayata geçen Optimist Residence projesi görücüye çıktı. Proje 500 milyon lira değere sahip.
- Kuran İnşaat imzalı Asrın Konakları Marina projesinin standında katılımcılara sürprizler yapıldı. Projeden villa alana 2017 model 4x4 Renegeate Jeep hediye edileceği açıklandı. Ayrıca ünlü Hint astrologu Şebnur Kuran ev alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler paylaştı.
- Fuarda bu yıl  yatay yapılaşma vurgusu yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası kapanışında kaydettiği ‘yeşillik arıyorsanız mezarlıklarda bulursunuz’ ifadesinin yankı buldu. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “Cumhurbaşkanımız bizi uyarma ihtiyacı duydu. O mesajı aldık diyebiliriz. Hepimizin üzerine görevler düşüyor” dedi.
- TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, son 10 yıl içinde TOKİ olarak kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 17 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.
-  KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sektörün yatırım yapanlara kazandırmaya devam edeceğini dile getirdi.  İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, bu yılı dernek olarak kentsel dönüşüm yılı ilan ettiklerini anlatırken, dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181