Cumhurbaşkanı'nın çağrısına inşaat sektöründen destek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebine gayrimenkul sektörü temsilcileri darbe girişimi sonrası ekonominin çarklarının dönmesi ve inşaat sektörünün canlılığını koruması amacıyla hafta başında başlattığı kampanyalar ile destek verdi. Emlak Konut GYO ve YP İnşaat işbirliği ile Ankara'nın en seçkin yerleşim bölgelerinden Ümitköy'de yükselen Koordinat Çayyolu projesi de kampanyanın duyurulmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı.

İLGİ İKİ KATINA ÇIKTI
Projenin satış koordinatörlüğünü üstlenen CEF Gayrimenkul Yatırım Proje Pazarlama ve Satış Danışmanlığı ortaklarından Evren Acar, kampanya haberinin yayılmasının ardından çok sayıda ön talep aldıklarını ve yoğunluktan ötürü telefonlarının kilitlendiğini ifade ederken, "Yüzde 20 peşinatla 120 aya kadar vade imkanı tanıyan kampanya ile iki farklı seçenek sunuyoruz. Alıcılar, ya TÜFE'ye endeksli ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksit seçeneklerinden birini tercih edebiliyorlar. Bu duruma Emlak GYO'nun TÜFE'ye endeksli ödeme planlarında 6 ayda bir yapılacak güncelleme oranlarının yüzde 5'i geçmeyeceğini taahhüt etmesi de eklenince projemize gösterilen ilgi iki katma çıktı" dedi.

FARK YARATACAK DETAYLAR
Acar, yaklaşık 25 yıldan bu yana inşaat sektöründe ürettiği başarılı projelerle dikkat çeken YP İnşaat'ın yeni projesi için "Koordinat Çayyolu, gerek kule mantığından uzaklaşarak ağırlık verdiği yatay bloklar gerekse geniş peyzaj alanları, sosyal donatıları ve kolay ulaşımı ile yaşama fark katacak çok sayıda detayı barındırıyor. Toplam 427 konuttan oluşan projede 1+l'den 5+l'e kadar çok sayıda konut seçeneğini bulmak mümkün. Bu durum cazip ödeme koşulları ile de birleşince hem yatırım hem oturum anlamında alıcıya kaçırılmaz bir fırsat sunuyor" şeklinde konuştu. Başladığı günden itibaren büyük ilgi gören kampanya ile dönem içinde hedeflenen satış adetlerini en az üçe katlamayı beklediklerini dile getiren Evren Acar, 131 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanya ile Koordinat Çayyolu'nda yerini almak isteyenlere bu fırsatı kaçırmamaları tavsiyesinde bulundu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU
Darbe girişiminin ardından ekonominin sekteye uğramaması için hükümetin aldığı kararlar, piyasalarda etkisini göstermeye başladı. Doların 3 TL'nin altına düşmesi, borsanın yükselmesi piyasalara moral oldu. Piyasalardaki dalgalanmanın etkisini ilk gösterdiği sektörlerden olan gayrimenkul sektörü, darbe girişiminin ekonomiye olan etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik kampanyalarla konut tüketicisinin ve inşaat sektöründe çalışanların etkilenmesini önlüyor. Darbe girişiminden sonra ekonomiye moral vermek için kolları sıvayan BEKAS İnşaat AŞ de, Kayseri'de bitme aşamasındaki tüm projelerinde "Ekonomiye V Darbe İndirmek İsteyenlere İnat, Piyasaya Hep Destek Tam Destek" sloganıyla 25 yıllık tarihinin en büyük ı kampanyasına im attığını duyurdu. BEKAS İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, "Kayseri'de tamamına yakını bitme aşamasında olan projelerimizde ülkemizin ve milletimizin ekonomisine destek olmak için fiyatları düşürebildiğimiz en dip noktaya kadar düşürdük. Çünkü milletini, vatanını sevmek yeri geldiğinde elini taşın altına koymaktan çekinmemektir" dedi.

Karahasanoğlu, yurt genelinde ekonomiyi hareketlendirmek için başlatılan her kampanyayı gururla izlediklerini kaydederek, "Konut kredi lerinin yüzde 1 'lerde olduğu dönemde biz aynı zamanda deyi 0,70'e çektik, dileyenlere e 25 bin liraya kadar ideyeceği faizi karşılama eminatında bulunduk. Bu ve unun gibi girişimler genel ekonomideki sıkıntıları bertaraf edeceği gibi ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacak" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi İstişare Toplantısı'nda bankalara "Konut alımlarında faiz oranlarını yıllık yüzde 9'a düşürün" çağrısında bulundu. İnşaat sektörü kampanyalarla cevap verdi.


Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181