Dar gelirli vatandaşa 30 bin konut yapılacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 günlük hedeflerini anlattı: 5 millet bahçesi açılacak. Dar gelirli vatandaşlar için 30 bin konut yapılacak.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN PROJE ATAĞI
Dar gelirliye 30 bin konut
100 günlük icraat programı dar gelirlilerin yüzünü güldürecek. Bu süre içerisinde vatandaşa 30 bin konut teslim edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilk 100 günde yapacağı projelerin detaylan belli oldu. Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı sunumla projeleri açıkladı. Bakan Kurum, Kanal İstanbul'dan, İmar Banşı'na kadar birçok detayı paylaştı. Özellikle İmar Barışı konusu üzerinde duran Bakan Kurum, vatandaşlara verilen kayıt belgesinin imar hakkı olmadığım, bu barışın devletle vatandaş arasında 'Son Barış' olduğunu belirtti. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilk 100 günde hayata geçireceği o projelerden bazılan:

İSTANBUL'A YEŞİL 'KANAL'
43 kilometre uzunluğuna sahip Kanal İstanbul Projesi yatay mimarinin örneklerinden birisi olacak. Binalarda 4 kattan fazla yapılanmaya izin verilmeyecek. Kanal istanbul'un her iki yarımdan yeşil alanlar ağırlıklı olacak. Çevresinde ise sosyal donatılar, fuar alanlan, limanlar ve marinaları barındıracak.

MİLLET BAHÇELERİ AÇILIYOR
18 şehirde 33 millet bahçesi yapılacak. 22 millet bahçesi de projelendirilecek. 100 gün içinde 5 millet bahçesi açılacak. 6 adet millet bahçesinin inşasına başlanacak İstanbul Kayaşehir (1. Etap), İstanbul Kayaşehir (Kuzeyyakası), İstanbul Baruthane TOKİ Millet Bahçesi, İstanbul Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi, Konya Meram Millet Bahçesinin açılışlan önümüzdeki günlerde yapılacak.

40 MİLYAR LİRALIK DÖNÜŞÜM
İlk 100 gün içerisinde 23 bölgede,17 bin konut ve iş yerinin dönüşümü tamamlanacak. Daha soma ise 16 bin konut ve iş yerinin temeli atılacak. İmar barışı ile Türkiye'nin geleceği kayıt altına alınacak. Bu kapsamda bugüne kadar İmar Banşı'nda başvuru sayısı 3 milyon 800 bin oldu. Toplanan bedel 1 milyar 350 milyon lirayı aşü. 255 bin Yapı Kayıt Belgesi verildi. Bu projeden edinilecek 40 milyar TL kentsel dönüşüm için kullanılacak. Başvuru sahipleri, İmar Banşı'na konu tahakkuk tutarlan kadar finansman ihtiyaçlarım 60 aya kadar vade seçenekleriyle 1,33'den başlayan faiz oranlanyla kredi alabilecek.

Vatandaşın yüzü gülecek
100 günlük icraat programı dar gelirlileri de sevindirecek. TOKI tarafından dar gelirliler için yapılan 15 bin 523 konutun bu sürede satışa çıkarılması, 15 bin 506 konut inşaatının ihalesinin de tamamlanması planlanıyor. Aym zamanda yaklaşık 40 bin konut, iş yeri ve hizmet binası tamamlanacak. 150 bin vatandaşa sağlıklı, modern ve güvenli barınma imkânı sağlanacak.

EMLAK BANKASINA STATÜ
İlk olarak Emlak Bankasının statüsü belirlenecek. Genel Kurullar yapılacak. Hizmet binası ve benzeri ihtiyaçlar karşılanacak. BDDK'nın talepleri doğrultusunda çalışma başlatılacak. Ayrıca firmalara faizsiz veya çok düşük faizli kredi verilebilmesi için çalışmalar başlatılacak.

Sefa Bilgitekin / Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181