Dar gelirli vatandaşlar için 'sosyal kiralık konut' projesi!
Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Hükümetin dar gelirli vatandaşlara yönelik hazırladığı 'ucuz kiralık konut' çalışmalarını hızlandırdığını söyledi. Madenli, ev fiyatı yüksek kentlerde dar gelirliye uzun vadeli taksitle satılan sosyal konutların 'kiralık' olanlarının da üretileceğini söyledi.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, dar gelirli vatandaşlara sağlanan "sosyal konut" desteğine yeni bir yaklaşım geldiğini açıkladı. Türkiye genelinde nüfus artışının hızlı, konut fiyatlarının da yüksek olduğu şehirlerde, dar gelirli vatandaşlar için "sosyal kiralık konut" yapımına geçileceğini söyleyen Madenli, "Hükümet 2017 yılı programı kapsamında, artan konut ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni tedbirler gündeme aldı. Özellikle dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını gidermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ gibi ilgili kuruluşların iş birliğinde bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma kapsamında öncelikle konut açığının bulunduğu yerleşim yerlerinin tespit edilerek, dar gelirli vatandaşların ihtiyacının karşılanması ve konut piyasasında arz-talep dengesinin kurulması amaçlanıyor" dedi.

DAR GELİRLİNİN YÜZÜ GÜLECEK
Özellikle, konut ihtiyacının ciddi şekilde ön plana çıktığı büyükşehirlerde, yoksul vatandaşlar için hali hazırda uygun, uzun vadeli taksitlerle satılan sosyal konutların "kiralık" olanlarının da üretileceği bilgisini veren Madenli, "Kiralık sosyal konut desteğinde, nüfus artışının hızlı ve konut fiyatlarının yüksek olduğu şehirlere öncelik verilecek. "Sosyal kiralık konut" olarak adlandırılan bu destekten de satılık sosyal konutlarda olduğu gibi dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek" ifadelerini kullandı.

Çukurova Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181