Demir İnşaat 2018'de 6 projede toplam 2.5 milyar TL yatırım yapacak!

İnşaat, enerji, sigorta, satış pazarlama ve denetim sektörlerinde faaliyet gösteren Demir Grup, 2018'de konut yatırımıyla birlikte, enerji sektöründeki yatırımlarına da ağırlık verecek. Gelecek yıl konut alanında 6 projede toplam 2.5 milyar TL yatırım planladıklarını anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Anadolu'daki ilk konut projelerini İzmir'de inşa edeceklerini belirtti. İzmir Bayraklı'da 65 dönüm arsa üzerinde konut, ofis ve otelden oluşan karma bir proje geliştireceklerinin bilgisini veren Hamit Demir, bunun dışında Aydın, Konya, Eskişehir'de de proje geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 2018'de İstanbul'da 5 proje için kolları sıvayan firmayı nisan ayında yoğun bir mesai bekliyor. İstanbul'da yer alacak projeler hakkında bilgi veren Demir, "Sefaköy Halkalı'da 130 bağımsız bölümden oluşan bir projemiz olacak. Ruhsatımızı aldık. Nisan ayında başlamayı düşünüyoruz. Nisanda, Avrupa Konutları'yla yine Hadımköy bölgesinde bir projemiz var. Yaklaşık burada da 700'e yakın daire, 40'a yakın işyeri öngörüyoruz. Büyükçekmece'de Araplar ile yapacağımız Albatros projesinin ruhsatını aldık. 2018 yılında ona başlamış olacağız. Seyrantepe'de 200, Göktürk'te de 400-450 konuttan oluşacak kentsel dönüşüm işlerimiz var, onların da sonlarına geldik" açıklamasında bulundu.

'PİL ÜRETECEĞİZ'
Demir Grup olarak 2018 yılında enerji alanında da varlık göstereceklerini ifade eden Demir, "Konya'da 85 dönüm arazide güneş enerjisi paneli üretim tesisi inşaatı bitmek üzere. Burada, önümüzdeki yıl elektirkli araçlar için pil de üretmek istiyoruz" diye konuştu.

'Ukrayna projesi 2018'de teslim'
Firmanın, yurtdışındaki projeleri hakkında da bilgi veren Hamit Demir, "2007 yılında Kiev'de aldığımız araziler vardı. 2015'te inşaata başladık. 1'inci Etap'ta yer alan 168 daireyi teslim ettik. 200 konut Nisanda teslim edilecek. Kalan konutlar da 2018 sonunda bitmiş olacak" dedi. Ukrayna'da nisanda başlayacakları, 248 dairelik bir projelerinin daha olduğunu söyleyen Demir, "Almanya'da ise 2015'te Berlin'de iki tane arazi almıştık. Ruhsatın birisi daha yeni çıktı, nisan gibi büyük ihtimalle kazmayı vuracağız" dedi.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181