Demir İnşaat'tan 4 yeni proje!
Demir İnşaat, Ukrayna'da başladığı ilk projesinin ardından ülkede iki yeni proje için çalışmalarını hızlandırdı. Almanya'da da bir yurt ve bir ofis projesi için çalışan firma, Berlin içinde de yeni bir konut projesi hazırlığında. Yurtiçinde ise İzmir, Yalova, İstanbul Seyrantepe ve Göktürk projeleri olmak üzere 4 şantiyeye başlayacaklarını açıklayan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yeni arayışlara da devam ettiklerini dile getirdi.

Ukrayna'daki projelerini artırmak niyetinde olduklarını belirten Hamit Demir, Türk hükümetinin Ukrayna ile kurduğu 'dostluk ilişkisinin' Türkleri avantajlı konuma getirdiğini ifade etti. Demir, "Ukrayna'da 600 konut ve bir otelden oluşan ilk projemizde 168 daireyi ilk etapta teslim edeceğiz. İkinci etabın ve otelin çalışmaları başladı. Kiev'de çok güzel bir arazi satın aldık. 750 daireye başlıyoruz. Ülkede bir projemiz daha olacak. İş akışımız projeleri artırma yönünde" diye konuştu.

Turkish City
Ukrayna'da proje geliştirmenin olumlu Türk algısı nedeniyle iyi ilerlediğini anlatan Demir, "Ukraynalılar da Türkler gibi, bir ev sahibi olmak istiyorlar. Biz merkezde projemiz için 5 isim önerdik, araştırma yaptık, hiçbirini kabul etmediler. Yüzde 94 oranında 'Turkish City' olsun dediler. Bölgenin en pahalı konut satan firmasıyız ama çok ilgi görüyor. Ukrayna'da enterebir şey var, Türk pimapeni, Türk serami Türk asansörü, Türk seramiği en kaliteli ürün. Özellikle soruyorlar, yoksa almıyorlar" dedi. Demir, "Berlin'de bir satış ofisi de açıyoruz. Almanya'da da birkaç proje çözüp sonra devam etmek amacındayız" dedi.

'Bizim işimiz bu' 
Hamit Demir, yeni yılda beklemek yerine proje geliştirmeye hız vereceklerini vurgulayarak, "İşimiz inşaat, dolayısıyla işimiz üretmek. Bunca kötü zaman atlattık ama durmadık. Bunun karşılığı olarak da gerek yerli, gerek yabancı alıcının devam etmesiyle görüyoruz. Türkiye'nin bugünü ve geleceği sağlam" dedi.

İzmir'de imar durumu nedeniyle bir süredir bekleyen projelerine başlayacaklarını anlatan Demir, yine Bayraklı'da şirket arazisi üzerinde de planlar yaptıklarını dile getirdi.

Demir, "Yalova'da bir projemiz var, konut, otel, AVM. Bir de Seyrantepe ve Göktürk'te kentsel dönüşüm projelerimiz var. Seyrantepe'de kentsel dönüşümü hemen hemen tamamladık. Göktürk'te sözleşmelerde yüzde 85'e geldik. Nisan ayma kadar başlarız. Biz bekleyelim değil, ne kadar daha istihdamı artırırız, ne kadar daha ülkemize fayda sağlarız, buna çalışıyoruz" dedi.

Yalova rüzgârı
Beylikdüzü'nde Demir Anatolia'nm satışlarına devam eden Demir İnşaat, Demir La Vida'daki 300 odalı otel üzerinde çalışıyor. Osmangazi Köprüsü'nün tamamlanmasıyla büyük değer kazanan Yalova'da Suudi ortaklarıyla gerçekleştirecekleri projeye dikkat çeken Demir, "Körfez bölgesi Yalova'yı çok seviyor ama sadece Körfez'i düşünmeyin. İstanbullu bile oturmak istiyor" diye konuştu.

'Bina dönüşümü bombadır'
Kentsel dönüşümle proje ürettiklerine dikkat çeken Hamit Demir, ancak yerel-genel yönetim uyuşmazlığı nedeniyle işlerinin sekteye uğradığını belirtti. Aynı zamanda vatandaşla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Demir, şöyle devam etti:

"Biz Gültepe'de tam 1.5 yılımızı verdik. 14 dönümde 400 küsur yer var. Tek tek görüştük yüzde 80'e geldik, daha gidemedik. Adam 90 metrekareye 5 daire yapmış ama bu kadar çıkmıyor. Kentsel dönüşümde bizim izlediğimiz yol yanlış. Bakan bizim için büyük şans, işi biliyor. Mesela sistem demeli ki, 'Gel sen buraya gir, yüzde 80'e mi geldin tamam, geri kalan yüzde 20'nin parasını koy şuraya. Ben kamulaştırıyorum.' Yüksek bina meselesi çok yanlış anlaşıldı. Yanlış yerde, ihtiyaç dışı, eleştirilen projeler bunlar. Yerinde bina dönüşümü İstanbul'un altına konulmuş bombadır. Kimseye yarar sağlamaz."

Duygu Erdoğan / Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181