Demir İnşaat'tan 8 yeni proje geliyor!
İnşaat sektöründe Demir İnşaat markasıyla faaliyet gösterirken, yaklaşık 2 yıl önce bünyesine enerji, sigorta, satış pazarlama ve denetim sektörlerindeki şirketlerini de alan Demir Grup, 2 yılda 2.5 milyar liralık yatırım planlıyor. Bu yatırımların 2 milyar lirası gayrimenkul sektöründe, 500 milyon lirası ise enerji sektörlerinde gerçekleştirilecek. Yatırımların bir kısmı isa yurtdışındaki işleri de kapsıyor. Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Demir Grup için bu iki seneyi yatırım yılı ilan ettik. Gayrimenkul ve enerjide atağa kalkıyoruz” dedi.

8 yeni proje geliyor
Demir İnşaat’ın Beylikdüzü Yakuplu’da hayata geçirdiği Demir Country projesinin lansmanında konuşan Hamit Demir, “Projede 1.160 daire var. Ayrıca Büyükçekmece Hadımköy’de 620 konut 57 işyerinden oluşan bir projemiz olacak. Sefaköy’de ruhsatını aldığımız 130 bağımsız bölümden oluşacak butik bir projemiz var, ona başlayacağız. Göktürk’te de 200 konutluk kentsel dönüşüm projesi yapacağız. Çorlu’da da 160 dönümlük bir arazi üzerine sanayi sitesi projesi hazırladık. Bunun dışında İzmir Bayraklı’da 65 dönümlük kendi arazimiz üzerinde konut, ofis ve otel projesi hayata geçireceğiz. Plan çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Yurtdışı işleriyle ilgili de bilgi veren Demir, “Ukrayna bu yıl yüzümüzü güldürdü. Geçen yıl 160 konutluk bir siteyi teslim ettik, Haziran’da 200 konutluk bir siteyi daha teslim edeceğiz. Yıl sonuna kadar 500 konut, bir otel teslim edeceğiz. Kiev’in merkezinde, garın önünde 250 dairelik projeye başlıyoruz. Berlin’de arsası kendimize ait bir yurt, bir de ofis olmak üzere 2 projeye başlayacağız” dedi.

Çinli firmayla görüşüyor
Hamit Demir, enerji sektörü yatırımları konusunda şu bilgileri verdi: “Konya’da 85 dönüm arazi üzerine 35 bin metrekare kapalı alandan oluşan, güneş enerji paneli üreten bir fabrika kurduk. 250 megavatlık tesisimizde güneş panelleri üretiyoruz. 2018’in ikinci yarısından sonra 500 megavata çıkmayı hedefliyoruz. Makedonya Üsküp ve Ukrayna’da sahalar aldık. Ayrıca, otomobil aküsü ve enerji pili proje çalışmalarımız devam ediyor. Önce Temsa’ya akü veren firmanın pil üretimini inceledik. Şimdi de başka bir Çinli firma ile görüşmelerimiz sürüyor.”

220 bin TL’den başlıyor
Beylikdüzü Yakuplu’da hayata geçen Demir Country, 400 milyon liralık yatırımla inşa ediliyor. 1.160 daire ve 112 ticari üniteden oluşan proje, 3.200 liradan başlayan metrekare fiyatı ve 220 bin liradan başlayan daire fiyatlarıyla dikkati çekiyor. Demir, 1+1 dairelerin 220 bin lira, 100 metrekarelik dairelerin 320 bin liradan başladığını, villa fiyatlarının 780 bin lira ile 1.5 milyon lira arasında değiştiğini aktardı. Satış sonrası toplam hedeflenen gelirin 570 milyon liraya ulaşmasını hedeflediklerini anlatan Demir, “Demir Country’de satış fiyatı 3.200 ile 4.500 TL arasında. Bitişte öngördüğümüz satış fiyatı 5.500 TL ile 7.000 TL arası. Vatandaş 3.500 TL’ye aldığı konutu 7.000 TL’ye satabilecek. Yüzde 100 kâr elde edecek. Demir Country, yatırımcıların yüksek kazancı için en cazip projelerden birisi olacak” dedi.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181