Demir İnşaat'tan İzmir'e 2 yeni proje!
İstanbul'da kentsel dönüşümle iki projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Demir İnşaat, İstanbul dışındaki şehirlerde de yatırım fırsatlarına odaklandı. İzmir'de iki projesinde lansmana çıkmak için gün saydıklarını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Anadolu'da özellikle tüm gelişen şehirlerde markalı konut talebinin arttığını söyledi.

Aynı zamanda tüm Anadolu şehirlerinin kaliteli konutlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Demir, "Bunun için de bu kentlere mutlaka gidilmesi gerekiyor" dedi. Yeni yatırım arayışında olduklarını da belirten Demir, Akdeniz bölgesi özelinde Antalya'da önemli potansiyel olduğuna dikkat çekti. Artan konut talebinin İzmir'den Ankara'ya, Adana'dan Bursa'ya kadar Anadolu'nun tüm gelişen kentlerinden, gelişime açık kentlerine kadar yayıldığını belirten Demir, bu kentlerde proje geliştirmenin 'gerekli' hale geldiğini söyledi. Demir, "Anadolu'nun birçok kenti ekonominin büyümesi ile birlikte gelişmeler kaydetmiş durumda. Bu kentlerde yaşayan insanlarımız da artık dünya standartlarında evlerde yaşamak istiyor. Bunun için de her geçen yıl talep biraz daha artıyor. O kentlere de gidip oralarda projeler geliştirmek gerekiyor" diye konuştu.

İzmir netleşti
Demir İnşaat, İzmir'de iki farklı lokasyonda projeye çıkmaya hazırlanıyor. Bunlardan ilki İzmir Gaziemir'de temelleri atılacak. Yüzde 50'si Demir İnaşat'a ait arsa üzerinde geliştirilecek projede yaklaşık 500 daire yer alacak. 2017 yılında satışa sunulması planlanan projenin yatırım maliyeti 130 milyon lira. Bir diğer proje ise İzmir Bayraklı'da inşa edilecek. Hamit Demir, İstanbul'un tüm özellikleriyle bir dünya kenti olduğuna dikkat çekerken, bu şekilde hem yerli, hem de yabancı yatırımcıya hitap ettiğini söyledi.

Anadolu şehirlerinde ise talebin iç piyasada olduğunu belirten Demir, "Anadolu kenderinde konut geliştirirken iç pazar ağırlıklı düşünüp ona göre hedef kideyi belirlemek gerek. Anadolu tabii ki bir alternatif ama İstanbul hala birçok markalı konut üreticisi için cazibesini koruyor" dedi. Taleplerle gitti Demir İnşaat olarak İzmir'e gitme sebeplerinin başında gelen yoğun talep olduğunu kaydeden Demir, "Çünkü markalaşma sürecini tamamladıktan sonra Anadolu'dan da yoğun talep almaya başladık. Biz de bu talepleri değerlendirmek için araştırmalar yapıyoruz. Potansiyel gördüğümüz şehirlerle ilgilenip proje geliştirebiliriz. Diğer taraftan Akdeniz Bölgesi ve özellikle Antalya ili proje geliştiren müteahhitlerin radarına girmiş durumda. Bizim de yakın takibimizde. Özellikle Antalya'da ilgilendiğimiz araziler var" diye konuştu.

Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181