Demirtaş; 'Faizlerinin 0.65 noktasına kadar inmesi bekliyoruz'!
Yüzde 0.95-yüzde 1 aralığındaki konut faizlerinin 0.65 noktasına kadar inmesinin beklendiğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bankaların aldatmaca içinde aldıkları masrafları da indirmesini istedi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine harekete geçen bankaların konutta faizleri yüzde 1'e çekmesini ilgiyle karşılandığını ve bir hareketlilik başladığını belirterek, "Şu anda uygulanan faiz oranları yüzde 0.95-yüzde 1 aralığında. Ama piyasalarda yılbaşına doğru da aylık faizlerin yüzde 1'in altına düşmesi hatta yüzde 0.65'lere inebileceği beklentisi hâkim. Daha da fazla faiz düşüşü beklendiği için gayrimenkul sektöründe henüz istenen hareketlilik sağlanamadı" dedi.

Önümüzdeki aylarda bankaların daha fazla devreye girmesiyle de konut talebindeki artışın gündemde kalacak gibi göründüğünü ifade eden Demirtaş, "Bu noktada faiz indirimlerinin uzun süreli olması en büyük beklentimiz. Diğer yandan bankalar bir aldatmaca içinde. Faiz oranını düşük gösteriyorlar ama ekspertiz ücreti, tahsis bedeli, dosya parası gibi eklentilerle faiz oranına en az %3 ilave alıyorlar. İşleme başlayan kredi taleplisi alım noktasında olduğu için vazgeçemiyor. Bu resmen, aldatma. O yüzden faizlerin düşmesini ve bu masrafların azaltılmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

İnşaat sektörünün daha dacanlanması ve bunun kalıcı olması için faiz indiriminin sürdürülebilir olmasının yanı sıra; tapu alım-satım, belediye inşaat ruhsat, yol kanal gibi katılım bedelleri ve oturma raporu harçlarında da indirimin uygulanması gerektiğini ifade eden Demirtaş kentsel dönüşüme de hız verilmesi gerektiğini söyledi. 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181