Deniz manzaralı projeler prestij unsuru!
Deniz gören projeler alıcılar için olduğu kadar müteahhitler içinde oldukça cazip. Hem diğer projelere göre satışlarının daha hızlı gerçekleşmesi hem de satış fiyatlarının yüksek olması bu proj eleri müteahhitler için çekici yapıyor. Aynı zamanda müteahhitler için bir prestij unsuruna da dönüşen bu projelerin denizgören ve görmeyen daireleri arasında yüzde 50'lere varan bir fiyat farkı oluşabiliyor. Deniz manzarası sunması yabancı alıcıyı çekmede de önemli bir unsur olabiliyor. Bu nedenle deniz manzarası sunan araziler müteahhitlerin en fazla aradığı arsalar olmayı sürdürüyor. Alıcılar ise manzara ve huzur nedeniyle bu projelerde yer almayı istiyor.

Denize bakan dairenin fiyatı yüzde 40 artıyor
Denizi gören projelerin her zaman tercih edildiğini söyleyen Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, projenin içinde deniz gören dairelerin oranın projenin orta
lama satış fiyatı açısından önemli bir unsur olduğunu belirtiyor. "Özellikle yabancı yatırımcılar ve kullanıcılar açısından işe veya okula yakınlık çoğu zaman belirleyici kriter olmadığı için şehrin özel manzaralı projeler her zaman tercih ediliyor" diyen Gönden şu değerlendirmede bulundu: "Değerleme veya fizibilite çalışmaları yaptığımız projelerde şerefiyelendirme de deniz gören dairenin fiyatı yüzde 40'a kadar fiyat farkına ulaşabiliyor." Benzeri bir analizin otel konaklama fiyatı için de geçerli olduğunu anlatan Toğrul Gönden, "Deniz manzaralı otel odasının konaklama fiyatı diğer oda fiyatlarıyla karşılaştırıldığında yüzde 20 fark gösterebiliyor. Ofis projelerinde kat şerefiyelendirmelerinde etkili olabiliyor."diye konuştu.

Konut seçiminde önemli bir kıstas oldu
İstanbul'un çok değerli deniz ve Boğaz kıyılarına komşu olmanın konut seçiminde önemli bir kıstas olduğunu aktaran Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay bu nedenle Boğaz manzarası sunan Antteras projelerinde yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını söyledi. Deniz manzaralı projeler her zaman için daha kolay satıldığını ifade eden Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül'de "Çünkü insanlar evlerinden güzel bir manzaraya bakmaktan büyük keyif duyuyorlar. Ayrıca deniz manzaralı evlerin şerefiyeleri de oldukça yüksek oluyor" dedi. Ali Gül, bu nedenle deniz manzaralı projeler üretmeyi istediklerinibelirterek, "Uygun arazi bulmamız halinde önümüzdeki dönemde de deniz manzaralı projeler üretebiliriz" diye konuştu. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali'de, şehir hayatının gürültüsünden ve kalabalıklığından uzaklaşmak isteyenler artık daha sakin ortamlarda yaşamayı arzu ettiğini belirterek, "Bu sebeple deniz ya da göl manzarasına sahip konut projeleri, en huzurlu alternatiflerden biri olarak öne çıkıyor. Denizin maviliğinin getirdiği dinginlik, temiz hava, çok kısa mesafede deniz kenarında yürüyüş yapabilme gibi imkanlar ev sahibi olmak isteyenler için tercih sebebi oluyor" değerlendirmesini yaptı.



Müteahhide sınıf atlatıyor
Yatırımcı için prestij teşkil eden deniz manzaralı projeler çoğu zaman portföylerinde bir yüzük taşı olarak değer görüyor. Bundan dolayı birçok müteahhit için sınıf atlama projesi olarak da değerlendirilebiliyor.

Leyla İLHAN/Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181