Devremülk satın alırken dikkat edilmesi gerekenler!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planı yapanların sayısı da arttı. Yaz tatili için en çok tercih edilen seçenekler arasında devremülkler geliyor. Devremülklerin tercih edilmesinin başlıca sebepleri arasında diğer tatil seçeneklerine oranla daha ekonomik olması geliyor. Tatil için bu alternatifi kullananların dikkat etmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulunun RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, “Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı” diyor.

Çok sayıda ortak tarafından satın alınan ve her ortağın belirli zaman dilimlerinde kullanabildiği devremülk konutlar son dönemde daha çok tercih edilmeye başlandı. Uygun fiyatlı devremülklerin sayısının artmasıyla beraber satın alma aşamasında taraflar arasında gerçekleştirilen sözleşmelerin de önemi artmaya devam ediyor. Sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının önemine dikkat çeken RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, devremülk satın alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Diğer tatil seçeneklerine göre daha ekonomik
Devremülklerin güvenli emlak yatırımları olduğunun altını çizen Murat Goldştayn, “Bu tip konutlar tatil için hala en çok tercih edilen alternatifler arasında geliyor. Diğer tatil seçeneklerine göre daha ekonomik olmasıyla öne çıkan devremülklerin satın alma aşamasında ise dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunuyor. 2015 yılında yayınlanan “Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri yönetmeliği” ile taraflar arasındaki yükümlülükler belirlendi. Devremülk yatırımı yapmak isteyenlerin satış öncesi düzenlenen sözleşmede yer alan maddeler konusunda avukatlara danışarak hareket etmelerini öneriyoruz” diyor.

Bakım, onarım masraflarına dikkat
Devremülk satın alırken en çok dikkat edilmesi gerekenlerin altını çizen Goldştayn, “Öncelikle satın alacağınız firma hakkında detaylı bir araştırma yapın, devremülkün bakım-onarım, işletme gideri adı altında talep edilen bedelleri netleştirin, satın alınacak devremülk yapım aşamasındaysa teslimat tarihin için teminat ve sigorta talep edin” dedi.

Devremülklerin başka bir kişiye satışı ve devredilmesinin uzun bir süreci kapsadığını belirten Murat Goldştayn, “Bu tip konutları uzun vadeli yatırım aracı olarak konumlandırmakta fayda var, uzun vadeli düşünüldüğünde alıcısına kazandıran devremülkleri bir yatırım aracı olarak da görmek mümkün” diyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181