Dövizini değerlendiren evin yanında arabayı bedavaya getirdi!
Döviz kurlarındaki hızlı değişim birtakım fırsatları da beraberinde getiriyor. Yılbaşından itibaren dolar kurunun 3,09’a kadar çıkmasıyla ellerinde tuttukları döviz yüzde 31 oranında değerlenen yatırımcıların önemli bölümü, bu süreçte dövizlerini bozdurarak, güvenli liman olan gayrimenkule sığındılar. Doları zirvedeyken bozduranlar, kurun 2,90’lara kadar düşmesi ile aldıkları konutun yanında bir nevi araba sahibi de oldular.

Ankara’da uzun yıllar inşaat sektörüne öncülük eden MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, dövizin zirve yaptığı sıralar yatırımcılara uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, kendilerini dinleyen çok sayıda kişinin dövizlerini konuta çevirdiklerini vurguladı.

Kriz söylentilerine karşın Ankara’da gayrimenkul piyasasının bu nedenle son aylarda hız kazandığını anlatan Gözüm, şunları söyledi:

“Birikimlerini zirvedeyken bozdurup konuta yatıranlar kısa sürede yüzde 6’lara kadar kar elde etmiş oldu. Örneğin 1 milyon TL’lik konut, yatırımcısına 60 bin TL, 500 bin TL’lik konut ise 30 bin TL kazandırdı. Yani bu sürede dövizini bozdurarak konut alanlar, bir de sıfır kilometre otomobil sahibi oldular.”

Son yıllarda Başkent’in gözde yerleşim merkezi haline gelen Beytepe’de Allora Beytepe konutlarını inşa ettiklerini anımsatan Gözüm, “Doların ay içinde seyri her an değişebilir. Ama konut, değerini giderek katlayan bir yatırım aracı. Konutta bir ayda yüzde 5-6 oranında değer kaybetme gibi bir olasılık yok. Birikimini konuta bağlayan ‘Acaba yatırımım ne olacak?’ diye düşünmekten de kurtuluyor. Piyasalardaki son durumun da açıkça desteklediği gibi konut alan her zaman kazanıyor” dedi. 

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181