Dumankaya'dan 5 bin ev yolda!
Galatasaray ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla marka bilinirliliğini arttıran Dumankaya İnşaat , geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapattı. Bu yıl 750 milyon lira ciro hedefleyen Dumankaya, toplam 1.2 milyar lira değerinde yeni yatırıma hazırlanıyor. Gebze’de 140 dönüm arsada orta gelirli için 4 bin konutluk bir proje inşa etmeye hazırlanan şirket, kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepe’de 1200 lüks konut hayata geçirecek. Gebze projesi Şen Piliç arsasında inşa edilecek.

2015’i seçimlere rağmen başarı ile tamamladıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “2016’da Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projede konut satışımız sürecek. 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Nisanda 385 milyon TL’lik Fikirtepe projesini, ağustosta da 800 milyon TL’lık Gebze projesini lanse edeceğiz” dedi.

Ortadoğulu gayrimenkul şirketi Mazaya ortaklığında yeni projeler için çalışmalara başladıklarını belirten Dumankaya, kentsel dönüşüm için Fikirtepe dışında Çekmeköy ve Ümraniye’yi de incelediklerini kaydetti. 2015’i ciro artışı ile kapattıklarını vurgulayan Dumankaya, “Son 4 ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre yüzde 131. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” dedi. Cironun yüzde 93’ünün konut satışı, yüzde 7’sinin de ticari ünitelerden geldiğini belirten Dumankaya, satışların yüzde 19’unun da yabancı yatırımcılara yapıldığını ifade etti.

Terörden etkileniyoruz
Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının tüketicilerin alım kararını etkilediğini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Gayrimenkul artık içe dönük bir sektör olmaktan çıktı. Bizim yabancı müşterilerimizin yüzde 49’u Suudi Arabistan’dan, yüzde 17’si Kuveyt’ten. Rusya krizinde Körfez müşterilerimiz etkilenmişti. Her gün yeni bir kötü haberle güne başlıyoruz. Bu tür olaylardan turizm sektörü gibi biz de etkileniyoruz. Ancak bu etki kalıcı olmuyor, en fazla bir ay sürüyor” dedi. Dumankaya Galatarasay ile yapılan sponsorluk bedelinin bir kısmının konut olarak ödendiğini belirtti.
 
Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181