Eczacıbaşı Gayrimenkul'ün yeni yatırım yeri Kartal!
Eczacıbaşı Gayrimenkul Genel Müdürü Orhan Gündüz, Türkiye'de konut ihtiyacının devam ettiğini söyleyerek, "İnsanlar yalnız yaşamaya başladı. Kentleşme artıyor. Konutların en az yarısının yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Talepte sıkıntı yok" dedi. Bu nedenlerden ötürü Türkiye'de konut üretiminin devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Gündüz, ancak teşviklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Konutta balon yok
Konutun arz tarafında da herhangi bir balon olmadığını vurgulayan Gündüz, stoktaki konutların doğru finansman modelleriyle kısa sürede eriyebileceğim dile getirdi. Gündüz, fiyatların da aşırı yüksek olmadığını belirterek, "Türkiye'de uzun vadeli finansman eksikliği var. 30 yıl vadeli finansman bulamıyoruz. İnsanlar kira öder gibi konut alabilmeli. Bunun için düşük faiz şart. Ama maalesef Türkiye'de mortgage uygulanamıyor" diye konuştu.

Kartal'da planlar askıda
Eczacıbaşı Gayrimenkul olarak yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Orhan Gündüz, Zekeriyaköy'deki Ormanada projesinde az konutun satışının sürdüğünü söyledi. Yeni yatırım yeri olarak Kartal'ı planladıklarını anlatan Gündüz şu bilgileri verdi: Kartal'da 317 bin metrekarelik arsamız var. Orada 1/5 binlik planlar askıya çıktı. Bölge Anadolu Yakası'nın merkezi olarak planlanıyor. Denize sıfır arsada çok iyi bir proje planlıyoruz. Ayrıca Ayazağı'nda İETT arazisinin yanında 76 bin metrekarelik ofis alanımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz."

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181