'Ege'ye 4 proje yetmez'!
Darbe girişiminin ardından gayrimenkul sektörü olası bir durgunluğun önüne geçmek için seferberlik başlatan Emlak Konut GYO ardından da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER)'in dahil olduğu kampanya Ege'de 4 projede uygulanıyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Mete Tamer Omur köşe yazısında bu konuyu şu şekilde ele aldı;

Malum, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gayrimenkul sektörü olası bir durgunluğun önüne geçmek için seferberlik başlattı. Önce Emlak Konut GYO ardından da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) kampanya düzenledi. Emlak Konut GYO ve GYODER üyesi 39 proje geliştiricisi 86 proje için 56 bin konutu 1 ay süreyle 120 ay vade ve yüzde 0.70'lik faiz oranıyla satışa sundu. Ay sonunda sone erecek kampanya ev almak için bekleyen tüketicileri heyecanlandırdı. Ama bu heyecan dalgası ne yazık ki Ege'ye uğramadı. Çünkü kampanyanın önemli bir kısmı İstanbul'u kapsıyor.

DÖRT PROJE YETMEZ
Ege'de bu kampanyaya dahil olan sadece 4 proje. Bunların da 3'ü İzmir'de, 1'i ise Denizli'de. 'Jardin Eden Çeşme' projesiyle kampanyada yer alan Pana Yapı. İstanbul merkezli. Yine İstanbul merkezli Sinpaş Yapı da 'Aquacity Denizli' ile kampanyaya Ege'den dahil olan bir diğer proje. İzmirli Kavuklar GY de 'Kavuklar Bornova' ve 'Point Bornova' ile kampanyaya destek olanlardan. Gönül isterdi ki özellikle İzmir odağından son dönemde gayrimenkulde ciddi hareketliliğin yaşandığı Ege den bu kampanyada daha fazla proje yer alsın. Egeli sektör temsilcileri bölgenin şanına yakışır bir kampanyayla hem sektörün gücüne güç katsın, hem de konut alma planı yapanlan cesaretlendirsin. Egelilerin beklentisi de zaten bu yönde.

ŞANTİYE GİBİ
Şu an İzmir yapımı süren yaklaşık 15 bin konutla şantiye görünümünde. Bornova, Altındağ, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Gaziemir, Ulukent, Konak, Menemen, Torbalı, Narlıdere ve Çeşme'de her biri milyon dolar değerinde 50'nin üzerinde konut projesi yükseliyor. Yapılmakta olan projelerde brüt metrekare fiyatının ortalaması ise 4 bin lirayı buluyor. En düşük metrekare fiyatı bin 727 TL ile Ulukent. Metrekaresi en pahalı konut ise 6 bin 387 lira ile Konak'ta inşaatına yeni başlanan karma projede bulunuyor.

İZMİR DÜŞTÜ UŞAK YÜKSELDİ
TÜİK yılın ilk yarısına ilişkin konut satış istatistiklerini yayınladı. Ege'nin 7 kentinde bir önceki döneme kıyasla konut satışları yüzde 1.59'luk artışla 94 bin 605 oldu. Ege'nin lideri yine 39 bin 282 konutun satıldığı İzmir. Ancak bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla minik de olsa düşüş yaşandı. 2015 in ilk 6 ayında 39 bin 432 olan konut satışı bu yılın aynı döneminde 39 bin 282 olarak gerçekleşti. 3 kentin satışlarının gerilediği ilk yarıda, Ege'de en büyük artışı yüzde 21.7 ile Uşak yaptı. Kentte satılan konut sayısı 2 bin 260 oldu. Tüm verilere bakınca özellikle İzmir özelinde bir kampanyaya acil ihtiyacın olduğu görülüyor. Bizden söylemesi... 

Mete Tamer OMUR/Hürriyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181