'Ekonomideki istikrar gayrimenkul sektörünü canlandıracak!'
Türkiye Merkez Bankası'nın salı günü yaptığı faiz koridorunun üst bandında indirim ve aynı gün açıklanan yeni kabine gayrimenkul sektörünü de sevindirdi. Sektör temsilcileri, yeni kabineyle birlikte ekonomideki istikrarın devam edeceğini bunun da gayrimenkul sektörüne destek vereceğini söyledi. Ayrıca Merkez Bankası'nın faiz indiriminin önümüzdeki dönemde kredi faizlerine yansımasını bekleyen sektör temsilcileri, bu durumda konutta ertelenen taleplerin devreye gireceğini kaydetti. Vatandaşın ertelediği konut talebinin nisan ayında düsüs gösterse inşaat ruhsatları ve yapı kullanım izin belgelerindeki artısın sektörde islerin iyi gittiğine işaret ettiğini belirten Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli "Yeni kabinede ekonomi patronlarının vizyonunun geniş olması sektörümüz acısından son derece sevindirici. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı'ndan beklentimiz ise önceliğine kentsel dönüşümü alması" dedi.

SEKTÖRE İVME KAZANDIRIR
Merkez Bankası'nın faiz indirimi yerinde bir karar olduğunu kaydeden 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar "Konut almak isteyen kişilerin düşen faizle birlikte ertelediği talebi alıma dönüştürmesi acısından üst bandın 0,50 puan indirilmesi önemli. Faizler bundan sonraki süreçte satışların devam etmesi için Merkez Bankası faiz indiriminin sürmesi ve düsen gösterge faizinin konut kredilerine net olarak yansıması gerekiyor" diye konuştu. Yakın vadede faiz indiriminin konut kredisi faiz oranlarında da etkili olacağını söyleyen CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan da Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu, büyümek için yatırımlara ihtiyaç duyduğunu belirtti, inan, yeni yatırımlar için faiz oranlarının düşük olması gerektiğine dikkat çekti.

Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181