'Emlak Katılım Bankası inşaat malzemesi sanayisinin güçlenmesine katkı sağlayacak'!
Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın kuruluşuna izin verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın, inşaat malzemesi sektörünü sanayiciler üzerinden büyütmek vizyonu ile çalışacağına inanıyoruz. Faaliyete geçen bankanın, hem ülke ekonomisine hem inşaat malzemesi sanayisinin finansal açıdan güçlenmesi ve büyümesine önemli katkıları olacaktır” dedi.

Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş., Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yaptığı incelemeler sonunda onay aldı ve faaliyet izni 27 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Faaliyete geçen katılım bankasının, inşaat malzemesi sektörünün planlı gelişimi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için önemli bir adım olduğunu belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Faaliyet amaçları arasında inşaat malzemelerini ülkemizde üreten sanayiciye ve inşaat sektörüne destek sağlamanın yer aldığı Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın, inşaat malzemesi sanayisinin güçlenmesi, büyümesi ve gelişimine önemli katkıları olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Özellikle akıllı şehir ve akıllı bina üretiminde inşaat malzemesi sanayisinin daha da önem kazandığını belirten Ferdi Erdoğan, şunları söyledi: “İnşaat malzemelerinin kalitesi dünya çapında kendini ispatlamış durumda. İthal malların neredeyse tümü Türkiye'de eksiksiz üretiliyor. Sadece yüksek teknolojili ürünler, yani üretilirken içine akıl katılan malzemeler Türkiye'de yeni yapılmaya başlandı. İnşaat malzemelerinde akıllı teknolojilerin kullanıldığı alanlarda ciddi yatırım fırsatları bulunuyor. Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın finansal katkıları ile bu alanda yatırım yapanların, milli ekonomi adına önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca banka tarafından, binaların ‘yenilenmesi-güçlendirilmesi’ için konut sahiplerini destekleyecek kampanyaların hayata geçirilmesi de, kentsel ve endüstriyel yenileme çalışmalarını hareketlendirecek ve inşaat sektörüne canlılık kazandıracaktır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181