Emlak Konut ihale ve projeleriyle sektöre bayram ettirdi
Yılın son çeyreğinde hareketlenmesi beklenen sektörde, yabancı satışlarıyla birlikte 3 milyar liranın üzerinde bir potansiyel mevcut. Ağustos ayında 487 milyon liralık satış yapan şirketin ilk 8 aydaki hasılatı ise 4.1 milyar lirayı buldu. 8 ayda 7 bine yakın bağımsız bölüm satan şirketin, seçim atmosferine rağmen yılsonunda tarihinin en büyük satış gelirine ulaşması bekleniyor.

2013 yılının genelinde 15.083 bağımsız birimin satışından toplam 5.76 milyar liralık hasılat elde ettiklerini hatırlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ’’ Satışlar bu hızda devam ederse, şirket 2013'ün rekorunu kırabilir’’ mesajı verdi. Emlak Konut’un verileri gayrimenkul piyasasına moral verirken, piyasadaki fiyat dengesinin oluşmasına da katkı sağlıyor. Bu vesileyle şirketle hasılat paylaşımlı projeler geliştiren yüklenici firmalar hem kendi markalarının değerini artırıyor hem de Emlak Konut’un ortak imzasıyla güven kazanıyor.

Gururlandıran tablo

Gayrimenkul sektörünün yoğun katılımıyla geride kalan 'Cityscape 2015'de Türk firmalarına olan talep ile geçtiğimiz günlerde Emlak Konut GYO’nun İstanbul Üsküdar’daki 17.2 dönümlük arazisine (Hava Subayları Lojmanları ihalesi) 810 milyon liralık rekor sayılabilecek satış geliri teklifinin gelmesin de de Emlak Konut GYO’nun verdiği güvenin büyük rolü oldu. Murat Kurum, Dubai'deki fuarda Türk firmalarının önemli görüşmelere imza attığını belirterek, ''Bunun meyvelerini önümüzdeki günlerde alacağız" dedi.

Bu yıl fuarda Türk firmalar en etkin yerlerde konum alarak, hazırladıkları maket, etkinlik, katalog ve broşürlerle projelerini tanıttığına dikkat çeken Kurum, ''Büyük maketler, dev ekranlar hazırlandı, davetler düzenlendi, ödül alan markalarımız oldu. Bölgenin önemli geliştiricileri bu fuarda yer aldı. Dubai Cityscape Global 2015', toplu satış yapmak isteyen üreticiler için büyük bir fırsat oldu’’ diye konuştu. Fuarın Mısır, AbuDhabi, Riyad, Cidde, Katar, Latin Amerika ve Asya olarak farklı ülke ve şehirlerde de yıl boyunca organize edildiğini hatırlatan Kurum, "Hasılat paylaşımı ile ihale edilen projelerimizden Ağaoğlu, Maslak 1453 ve İstanbul Finans Merkezi'yle, EgeYapı Batışehir, Dumankaya Miks ve Siyah Kalem de Köy projesiyle fuarda yer aldı. Firmalar, önemli işbirliklerine imza attı" dedi.

Kurum, Türkiye'de son yıllarda gözle görülen yabancı artışlarında Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin ilk sırada yer aldığını ifade etti. Konut sektöründeki firmaların Ortadoğu ve Körfez yatırımcısının özellikle İstanbul'daki markalı konut projelerine gösterdiği ilgiden dolayı bu sene fuara katılarak yüksek oranda tanıtım ve satış hedeflediğini hatırlatan Kurum "Ortadoğu'daki siyasi belirsizliklerden sonra Ortadoğu ve Körfez yatırımcıları daha önce yatırım amaçlı konut alırken İstanbul'u artık yerleşim merkezi olarak tercih ediyor" dedi.

İhale ile değeri yükseliyor

Üsküdar’daki 17.2 dönümlük arazinin ihalesini de değerlendiren Murat Kurum, “Bu ortamda 46 inşaat geliştiricisinin katıldığı bir ihale gerçekleştirdik. Bunu aslında Emlak Konut GYO’ya duyulan bir güvenin bu sayede de Türk gayrimenkul piyasasına olan talebin bir sonucu olarak görmek gerekiyor” diye konuştu. Kurum, piyasanın gelecek dönemde istikrara kavuşmasıyla İstanbul’da bu tür nice projeleri görmenin mümkün olacağını belirtirken, “4 kat sınırının bulunduğu bölgede güzel bir proje hayata geçirilecek. Bölge emsali neyse o emsal çerçevesinde yapılacak. Üzerinde 5 katlı lojmanlar var. Mevcut bölge emsali neyse o olacak, bizim ilave yaptığımız bir plan yok. Yüzde 75’i de yeşil alan olacak” diye konuştu.

20 bin konutluk ihale

Mevcut projelerindeki konut satışlarının yanı sıra ihalelere de hız veren Emlak Konut GYO, bu yıl 15 bin konutun ihalesini düzenledi. Bu sayı yılsonuna kadar 20 bini bulacak. Yılsonunda 24 bin konuta ulaşarak kendi rekorunu kırmayı hedefleyen şirket, Anadolu’daki arsalara ağırlık verecek.

İstanbul’da Üsküdar, Maltepe, Kağıthane ve Başakşehir(Bahçekent – Kayaşehir) bölgelerine yoğunlaşan Emlak Konut GYO, Anadolu’da ise Ankara, Adapazarı, Nevşehir, Denizli, Bursa ve Konya’daki ihalelerle konut projeleri geliştirmeyi hedefliyor. Büyük metropollere Emlak Konut kalitesini ve anlayışını götürmeyi hedeflediklerini söyleyen Murat Kurum, değeri 4.5 milyar lirayı bulan arsalarıyla inşaat sektöründe lokomotif rol oynamaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

’’Ülkeme güveniyorum’’

Emlak Konut GYO’nun Validebağ arsası ihalesini kazanan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; “75 şirket, 45 konsorsiyumun katıldığı bu ihale Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir” dedi. Dap Yapı, söz konusu arsada yer alacak projenin satış toplam geliri olarak 810 milyon lira, Emlak Konut GYO payı olarak da yüzde 50.15’e denk gelen 406 milyon 215 bin lira teklif etti.

İNŞAATI DEVAM EDEN VE EMLAK KONUT İMZASI BULUNAN PROJELER

AYAZMA EMLAK KONUTLARI 1

AĞAOĞLU MASLAK 1453 İSTANBUL

AVRUPARK - BAHÇEKENT

BAHÇEKENT - EMLAK KONUTLARI

BAHÇEKENT -FLORA

BAHÇETEPE İSTANBUL

BATIŞEHİR

BULVAR İSTANBUL

EMLAK KONUT BAŞAKŞEHİR EVLERİ

ESENLER EMLAK KONUT

EVvel İSTANBUL

GÖL PANAROMA EVLERİ

İST MARINA

İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ

KÖRFEZKENT 3

KÖRFEZKENT 4

KÖY PROJESİ

KUASAR İSTANBUL

METROPOL İSTANBUL

NİDAKULE ATAŞEHİR

PARK MAVERA

SARPHAN FİNANS PARK

SEYRANŞEHİR

SOFALOCA - ANKARA

UNIKONUT ISPARTAKULE

ALEMDAĞ EMLAK KONUTLARI

ATAŞEHİR RESIDENCE

EVORA İSTANBUL

Emlak Konut'la değeri katlanan 10 proje

AVRUPA KONUTLARI ATAKENT 3

AVRUPA KONUTLARI ISPARTAKULE 1

AVRUPA KONUTLARI ISPARTAKULE 1 -2-3

BİZİM EVLER 2 – 3 - 4

BULVAR 216

ELITE CITY

MISSTANBUL EVLERİ

ŞEHRİZAR KONAKLARI

MY TOWN ISPARTAKULE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181