'Emlak sektörü sürekli kazandıracak'!
İnşaatın tanınmış simaları konutun en güvenli yatırım aracı olma misyonunu koruduğunu söylüyor. 


İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes

'RİSKE SOKMADAN ÇOK KAZANDIRIYOR'

"Türkiye gayrimenkul sektörü heyecan verici bir dönemde. Bunda önemli ulaşım ve altyapı projelerinin etkisi büyük. 3. köprü, 3. havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü ve yeni otoyol projeleri bölgelerde müthiş hareketlilik yaratıyor. Bu bölgelerde gayrimenkul potansiyeli de yüksek. Dolayısıyla konut son derece güvenilir ve karlı bir araç oluyor. Gayrimenkul, risksiz ve en çok kazandıran yatırım aracı. Bu trendin en az bir kuşak daha devam edeceğine inanıyorum. Türkiye'de evlenme, boşanma, nüfus artışı gibi durumlar konut ihtiyacının artarak sürdüğünü gösteriyor."

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya
'TÜRKİYE'DE FİYATLAR SÜREKLİ YÜKSELİYOR'

"Küresel piyasalara ve ülkemiz ekonomisine kıyasla Türkiye'de gayrimenkul yatırımı en güvenilir araç. Konut fiyatlarının sürekli yükselmesi, hâlâ uygun diyebildiğimiz metrekare fiyatları da konut almak için doğru zamanda olduğumuzun 
göstergesi. Türkiye'de doğru yerde, doğru projeye, doğru fiyat bandında yatırım yapıldığında mutlaka karlılık sağlayacaktır. Tüm Türkiye'de yıllık 600 binin üzerinde nitelikli konut ihtiyacının olduğunu da göz ardı etmeyelim.''


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu
'KONUT SON 5 YILDA YÜZDE 140 KAR SAĞLADI'

"Dünyanın hemen her yerinde evrensel bir gerçek var. O da, ev sahibi olmanın 'akıllı bir yatırım' olarak görüldüğü, însanlarm yatırım yapmaları için birçok yol var. Ancak en güvenilir ve en fazla kar sağlayanı ev almak. Özellikle İstanbul'dan konut alanlar çok kazanıyor. Bunu ben değil, rakamlar söylüyor.

YATIRIMI KATLADI
Örneğin 2015'te konut fiyatları Türkiye'de yüzde 18.4 arttı. İstanbul'da yüzde 25 arttı. Nedeni ise, istanbul'un dünyanın sayılı kentlerinden olması ve kaliteli konut üretimi yapılması. Son 5 yılda artışın yüzde 140 civarında olduğunu verilerden öğreniyoruz. Bu, 5 yılda yaptığınız yatırımın 1.5 katı kadar kar yaptığınız anlamına geliyor."

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül
'FİYATLARIN GELDİĞİ NOKTA ORTADA'

Döviz, borsa, foreks, altın, faiz gibi yatırım araçlarının yanında en güvenilir, en kazançlı araç gayrimenkul yatırımı. Bugün ülkemizde konut fiyatları hiç düşmüyor. Üretilen konutlar talebi karşılayabilmiş değil. Nitelikli konut açığımız ve genç nüfus oranımız bu talebi artıran en büyük etkenlerden. Örneğin 2015'te metrekaresi 2 bin 850 liradan satışa sunduğumuz Vadişehir evlerinde bugün fiyatlar 6 bin liraya dayandı. Kısa sürede fiyatların geldiği nokta aşikar. Kaldı ki bu seviye her geçen gün yükseliyor. 

Şebnem BER/Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181