Emlak sektörü yasa tasarısını bekliyor!
Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, 'Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı'nın yasalaşması için hükümetten gelecek haberi beklediklerini söyledi. Yaptığı yazılı basın açıklamasın da Taslağın yasalaşması halinde Korsan emlakçılığın tarihe karışacağını belirten Madenli, "Emlak sektörü rahat bir nefes alarahat bir nefes alacak.

Emlakçı her yaptığı işlem için fatura kesecek. Sektör kayıt altında olacak. Yeni eğitimli emlakçılar ortaya çıkacak" dedi. Emlakçı her yaptığı işlem için fatura kesecek. Sektör kayıt altında olacak. Yeni eğitimli emlakçılar ortaya çıkacak" dedi.Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, 'Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı'nın yasalaşması için gözlerinin ve kulaklarının Ankara'da olduğunu söyledi. Tasarının yasalaşması halinde Emlakçıların birçok sıkıntıyı geride bırakacağını söyleyen Madenli 10 yıldır her ilin ayrı ayrı yasa taslakları hazırlayıp ilgili bakanlıklara verdiğini, ortak fikir oluşmadığı için bugüne kadar birliktelik sağlanamadığı için ilerleme kaydedilemediğini söyledi. Hazırlanan Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı'nın çok geniş kapsamlı olduğunu ve ortak bir paydada buluşulduğunu da söyleyen Madenli, "Hazırlanan taslak yasalaşması halinde emlak sektörü tarafından hazırlandığını da belirterek, Tüm Emlek Odaları, Emlakçılar Dernekleri ve Ticaret ve Sanayi Odası Emlakçılar Meslek Komitelerinin yöneticilerinin onayladığını söyledi. 

SEKTÖR KAYIT ALTINA ALINACAK
Emlakçılık mesleğinin altı çizili bir meslek olmadığından herkesin gelişi güzel bu işi yapabildiğine de dikkat çeken Madenli, "Günümüzde emlakçı olabilmek için herhangi bir diploma şartı aranmıyor. Onun için herkes emlakçı olabiliyor. Bu da sektörde ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Ancak söz konusu tasarı yasalaştığı takdirde bundan sonra üniversite mezunları emlakçilik yapabilecek ve sektör kayıt altına alınacak. Birçok üniversitede Emlakçilik ile ilgili bölümler açıldı. 2 yıllık emlak ve emlak yönetiminden mezunlar olanlar, mevcut emlakçı lardan da vergi ve oda kaydı ile esnaf sicili faal olan ve ilgili odanın vermiş olduğu sertifikası olan kişiler, bir defaya mahsus bu sınavın dışında tutulacak. Onlar lisans almaya direkt hak kazanacak" diye konuştu.

AĞIR CEZALAR GELİYOR
Taslağın yasalaşması ile ilgili ağır yükümlülüklerinde geldiğini söyleyen Madenli, "Kural dışı davranışlarda bulunan emlakçıları 2 yıldan az olmamak şartı ile başlayan hapis cezaları bekliyor olacak. Ayrıca 30 bin TL'den aşağı olmamak şartı ile para cezası, çalışma lisanslarının iptal edilmesi ve meslekten men edilmeleri gibi cezalarda kendilerini bekliyor olacak. Bu vesile ile emlakçı vatandaşa asla yanlış yapamayacak. Vatandaş da emlakçıya yanlış yapamayacak. Vergilendirme anlamında da devlete karşı herhangi bir yanlış olmayacak. Çünkü, herkes kayıt altında olmuş olacak. Korsan emlakçı tarih olacak. Emlakçı sadece emlakçilik yapacak" dedi.


Güney Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181