Emlak sektörü yeni düzenlemeleri değerlendirdi!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli konut satın almada yeni bir dönem başlatacaklannı açıklayarak yatınm karşılığında konutun tamamını değil, belirli metrekareleri kapsayan gayrimenkul sertifikası çıkaracaklannı söyledi.

Son yıllarda Türkiye'de konut sektöründe fiyatlarının yükselmesi nedeni ile konut satın alamayan vatandaşlar için büyük bir fırsat doğdu. Hükümet konutun tamamını satın alamayan vatandaşlar için, belirli metrekareleri kapsayan gayrimenkul sertifikalannı düzenleyerek alımlan kolaylaştırmayı hedefliyor.

Vatandaş gayrimenkul sertifikası biriktirerek, istediği büyüklükte bir konut sahibi olabilecek. Konut sektöründeki bu yeni düzenleme emlak sektöründe heyecan yarattı. Sektöre yön veren yöneticiler bu konuda değerlendirmede bulundular.

ARTAŞ İNŞAAT VE AVRUPA KONUTLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SÜLEYMAN ÇETİNSAYA
Bu konu üzerine yapılan tüm çalışmalar hem vatandaşımızın ev sahibi olması anlamında hem de inşaat sektörünün gelişimi anlamında büyük önem arz etmekte. Bu uygulama ile yatırımcı metrekare bazında sertifika üreterek uzun vadede olsa ev sahibi olabilecektir. Vatandaşlarımızın konut alımlarında geliştirilecek bu tarz finansman modelleri tüketicilerimizi rahatlatırken, inşaat sektörünün de önünü açacağı kanaatindeyim. 

KUZU GRUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÖZEN KUZU 
Kişilerin, yatırım karşılığında konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabileceği ve bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası almasının önünü açacak olan düzenlemenin orta gelir grubu için iyi bir yatırım olacağını düşünüyorum. Türk insanının geleneksel olarak konut sahibi olmayı her zaman talep eden bir yapısı var. istanbul'da konut yatırımı son 5-10 yılda en fazla kazandıran yatırım aracı olarak ortaya çıkıyor. Gayrimenkul sertifikasının hayata geçirilmesi ile birliktekentsel dönüşüm amaçlı projelerde hak sahiplerine kendi isteklerine bağlı olarak gayrimenkul sertifikalarının verilmesinin de önü açılacaktır.

EGE YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI H. İNANÇ KABADAYI
Gayrimenkul sektörünün gelişmesi ve tüketicilerin nitelikli projelere daha kolay ulaşabilmesi için alternatif yatırım modellerine ihtiyaç var. Uygulamaya koyulacak olan gayrimenkul sertifikası kurumsal ve bireysel yatırımcılar için önemli bir model olacaktır. Özellikle ülkemiz gibi gayrimenkulun birincil derecede ihtiyaç ve yatırım aracı olduğu pazarlarda satın almayı kolaylaştıracak alternatif yatırım olanakları sektöre pozitif etki sağlayacaktır. Büyük yatırımcılar yanında daha kısıtlı bütçelere sahip marka projelerin oluşturduğu katma değerden yararlanmak isteyen tüketicilerin yatırımlarını çeşitlendirerek az riskle daha çok kazanç sağlama şansı elde etmesini sağlayacaktır.

DAP HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZİYA YILMAZ
Gayrimenkul alım satımını canlandıracak, teşvik edecek bu tür enstrümanları destekliyoruz. Yurtdışında örneklerini gördüğümüz değişik uygulamalar önümüzdeki süreç içinde ülkemizde de hayata geçirilecek ve benimsenecektir. Gayrimenkul sektörünü pozitif yönde tetikleyecek bu tür uygulamalar, diğer yatırım araçlarına kıyasla daima başı çeken gayrimenkulu daha gözde bir yatırım aracı haline getirecektir, inşaat sektörü sanayi ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren 240 alt sektörle işbirliği içinde. Dolayısıyla bu tür çalışmaların sadece gayrimenkul için değil, diğer sektörler içinde olumlu etkisi olacaktır.

PANA YAPI İNŞAAT GRUP BAŞKANI MAHİR ŞAŞMAZ
Yeni fikirlerin gayrimenkul sektörüne farklı hareket alanları açacağı, yeni bir ivme kazandıracağı muhakkaktır. Dönüşümde yeni başlayacak gayrimenkul sertifikası dağıtımı özellikle revaçta olan bölgelere yatırım yapmayı düşünen fakat bunun için bütçesi yetersiz olan kişiler için alternatif sistem olacaktır. Sadece yatırım amacıyla gayrimenkul düşünenler içinse arayıp da bulamayacakları bir enstrüman olacaktır. Gayrimenkul sertifikasının hayata geçmesiyle birlikte, orta ve uzun vadede gayrimenkul sektöründe adeta bir borsa oluşacak, işini sağlıklı ve kaliteli yapan firmalar pozitif yönde bu sistemden faydalanacaktır. Bu da inşaat sektöründeki imalat kalitesini olumlu yönde değiştirecektir.

Taraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181