'Emlak sektöründe canlılık sürecek'!
Konut satışlarında bu yıl 1.34 milyonun üzerine çıkılarak rekor kıralacağını belirten Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Sektörde canlılık sürecek” dedi.

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, konut satışlarında bu yıl yeni bir rekorun kırılabileceği sinyalini verdi. "Bu yıl haziran ayı ve ekim ayı dışında, diğer bütün aylara ait satış verilerinde, 2016'da gerçekleşen satışların üzerinde rakamlara ulaşıldı" diyen Kurum, "2016'da ulaşılan 1.34 milyon adetlik satışın üzerinde bir rakamı yakalamak sürpriz olmayacaktır" ifadelerini kullandı. İnşaat sektörü yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Kurum, genç nüfus ve mevcut yapı stokunun yenilenmesi zorunluluğunun Türkiye'deki gayrimenkul hareketliliğini sürdüreceğini kaydetti. Kurum, "Ülkemizde nüfus artışı halen devam ediyor ve buna dayalı bir konut ihtiyacı olduğu gerçek. Bununla beraber, maalesef, yaklaşık yüzde 40'ı gerekli inşaat izinleri olmayan bir konut stokuna sahibiz ve deprem tehlikesi sebebiyle bu konut stokunun acilen yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca gerek şehirleşmeden kaynaklanan iç göç gerekse konjonktürel olarak son dönemde yaşanan dış göç konut ihtiyacını tetikleyen en önemli etkenler olarak sayılabilir. Tüm bunları değerlendirdiğimizde, orta vadede sektör açısında dinamiklerin aynı şekilde devam edeceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

İSTANBUL ÖN PLANDA TUTULUYOR
Emlak Konut'un yatırım planlarıyla ilgili de bilgi veren Kurum, "Büyük şehirler ve bunların arasında da başta İstanbul odaklı olmak üzere ama Anadolu'da da Emlak Konut markalı projelere olan talebi göz ardı etmeden, projeler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. İstanbul'un ön planda tutulduğunu, bunun da bilinçli bir tercih olduğunu aktaran Kurum, "TÜİK'in konut satış rakamlarını incelediğimizde, Türkiye'deki konut satışlarının yüzde 20'ye varan kısmı İstanbul'da gerçekleşiyor. Bizim de bu doğrultuda, mevcut ihale edilmemiş arsa portföyümüzün yüzde 90'a yakınını İstanbul'da bulun arsa yatırımlarımız oluşturuyor" şeklinde konuştu.

KURULTAY KATKI SAĞLIYOR
SABAH Gazetesi tarafından Antalya'da 5'incisi gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurum, "Kurultayda Antalya'nın yabancısı olmadığı ve bizzat karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı" ifadelerini kullandı. Kurultayların özellikle nüfus ve yapı stoku bakımından yoğun büyükşehirlerde düzenlendiğine dikkat çeken Kurum, "Şehirlerimiz farklı değerlere, piyasa dinamiklerine ve potansiyellere sahip. Kentsel dönüşüm önemli bir süreç olup kurultayların dönüşüm sürecindeki şehirlerin kendine has farklı özellikleri ile birlikte enine boyuna değerlendirilmesine katkı sağlıyor" dedi.

ANTALYA'DA YATIRIM İÇİN DÜĞMEYE BASTI
Antalya'nın turizm açısından Türkiye'nin en önemli şehirlerinin başında geldiğine dikkat çeken Kurum, şehre ciddi yatırımların yapıldığını vurguladı. Yabancıya konut satışı yapılan iller arasında Antalya'nın ön sırada olduğunu aktaran Kurum, "Biz de Antalya'nın bu potansiyelini değerlendirmek amacıyla bu senenin başında Antalya'da bir arsa yatırımı gerçekleştirdik. Öngörümüzde yanılmadık ve kısa süre önce bu arsamızı başarıyla ihale ederek yüklenici firmayla sözleşme imzaladık" dedi.

Engin Tunç / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181