"Emlak vergisinde düzenlemeye ihtiyaç var"
Habertürk TV'de konuşan Bakan Şimşek, konut satışındaki gelir vergisine dair "Gayrimenkulü 5 yıl elde tutup sattığınızda vergisi yok. Bunun değişmesi gerekiyor" dedi.

İşte Mehmet Şimşek'in açıklamaları:

- Gayrimenkulü 5 yıl elinizde tutup sattığınızda vergisi yok. Bunun değişmesi gerekiyor. Emlak vergi değeri de belediyeler arasında değişiklikler gösteriyor. Bu alanda da reforma ihtiyaç var.

-Konutta piyasa değeri ile tapu değeri arasındaki fark önem arz ediyor. Belediyelerin emlak vergi değeri dışında bir standart yok. Satışın piyasa değeri üzerinden olması ve onun üzerinden değerlendirilmesi lazım.

- Emlak Vergi Değeri tamamen belediyeler tarafından belirlenen bir vergi. Belediyeler arasında çok değişiklik gösteriyor. Bu alanın bir an önce reforma ihtiyacı var. Piyasa değeri bin lira olabilir ama Emlak Vergi Değeri 10 lira olduğu için onun üzerinden vergilendiriyorsunuz. Değerlemeye ilişkin model çalışması henüz bitmedi rakam veremem ama birçok konut alım satımı piyasa değeri üzerinden yapılmıyor. Ancak rakamın büyük olduğunu söyleyebilirim.

- Herhangi bir gayrimenkulü 5 yıl elinizde tutup sattığınızda vergisi yok. Bunun değişmesi gerekiyor. Gelir vergisi reform tasarısıyla bu düzelecek.

- İnşaat sektörü iddia edildiği gibi Türkiye'de lokomotif sektör değil. Türkiye ekonomisi içindeki payı Polonya'dakinden düşük, örneğin, inşaat sektörünün geleceği parlak, desteklenecek de, endişeye gerek yok ancak Türkiye'de tasarrufların sanayiye yönelmesi lazım. Kaynakların sanayiye aktarılması için gerekenler yapılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181