Emlakçılar 'Kurumsal Gayrimenkul Danışmanları Derneği' kuruyor!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın taşınmaz ticaretine yönelik geçen ay yayımladığı yönetmelik taslağı emlakçılık sektöründe büyük yankı uyandırdı. Aralarında Coldwell Banker, Era, Keller Williams, Turyap, Realty World, Eskidji ve Remax gibi markaların üst yöneticileri dernek kurmak için kolları sıvadı.

'Kurumsal Gayrimenkul Danışmanları Derneği' adı altında faaliyet göstermeye hazırlanan markaların ilk icraatı da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, markalı gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden çalıştay önerisi oldu.

Şirketler, yönetmeliğe yönelik hazırladıkları örnek taslağı 15 Ocak tarihine kadar bakanlığa iletecek. Şirketler, özellikle komisyon bedeli, cayma hakkı, mesleki yeterlilik konularında net açıklamalar oluşturulması gerektiğine dikkat çekiyor. Tahmini verilere göre sayısı 140 bin olan emlakçılara yönelik bakanlık tarafından hazırlanan taslakta emlakçıların alacağı komisyon ücretinin gayrimenkulün satış bedelinin yüzde 3'ünü geçemeyeceği, yüzde 10'luk cayma hakkı gibi maddeler yer alıyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181