En önemli yabancı konut alıcısı Körfezden sonra Asya ülkelerinde!
Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Tual Bahçekent projesi lansmanına katılan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, Mütekabiliyet yasasıyla birlikte yabancıya satışların hız kazandığını vurgulayarak, hükümetin yasanın geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Kurum, projelerde genel olarak yabancıya satışların yüzde 10-20 seviyesinde bulunduğuna dikkat çekerek, bunun daha büyük oranlara taşınması gerektiğini söyledi. İstanbul'da son 4 yıldır en önemli yabancı konut alıcısının Körfez ülkelerinden olduğunu belirten Kurum, ancak petrole dayalı ekonomilerin gelir azalışının vatandaşların taleplerine de yansıyacağına vurgu yaptı.

ALTERNATİF PAZARLAR

Kurum, "Orta vadede biz konut geliştiricilerinin çözüm üretmesi gereken bu husus, alternatif pazarlarla çözülebilir. Bu alanda büyümesi katlanan Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi Asya ülkelerinin vatandaşlarının katkı yapacağını düşünüyorum. Müteahhitlerimiz bu bölgelere yönelik de stratejilerini geliştirmeli" ifadelerini kullandı.

Yabancılarla görüşüyoruz

Kurum, Emlak Konut GYO'nun halka açık ksımının yüzde 80'inin yurtdışı yatırımcısına ait olduğunu belirtti. Yabancılarla her zaman görüşme halinde olduklarını anlatan Kurum, "Firmalarımız, belki daha küçük yatırımcıları çekmek için çalışmalar, tanıtımlar yapmadedi. 

57 milyon TL yatırım yapılacak

Bahçekent'in tüm oluşumlarıyla birlikte Hoşdere bölgesinde bir uydukent olarak planlandığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, master planı yapılarak oluşturulan bu uydukentte her gelir grubundan insanın bir arada yaşayacağını söyledi. Bölgede 140 dönüm bir parkın da hayata geçirildiğini hatırlatan Kurum, şunları söyledi: "Bahçekent bölgesi yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde her türlü yaşam alanı olan bir uydukent olarak planlandı. Park alanı çevresiyle birlikte 200 dönüme çıkıyor. 57 milyon lira yatırım yapılacak."

Geliri 1 Milyar Lirayı Aşar

Başakşehir Bahçekent'te her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir yaşam alanı olarak 'Tual Bahçekent' projesini hayata geçirdiklerini belirten Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ da, 1 +1 'den, 4+1 'e kadar daire seçenekleriyle sunulan projenin 2.5 yıllık bir sürede teslim edileceğini söyledi. Mu rat Kurum ise, "186 ticari ünite ve 1.739 konuttan oluşan Tual Bahçekent projesinin ihalede teklif edilen satış toplam geliri 1 milyar 90 milyon lira ve Emlak Konut payı 275 milyon 334 bin liradır" ifadelerini kullandı. 

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181