Ev sahibi olmak isteyenler 'faizsiz altın günü modeli'ne yöneldi!
Konut sahibi olmak isteyen vatandaş faizsiz altın günü modeliyle ev sahibi olmaya yöneldi. Artan kredi faiz oranlarıyla birlikte konut satışları daralırken, tasarrufa dayalı faizsiz sistemle yapılan satışlar her yıl yüzde 50 ila 70 oranında büyüyor. Sistem şöyle işliyor: Konut almak için başvuranlar arasında gruplar oluşturuluyor. Yapılan kura çekimi sonrasında toplanan parayla her ay bir kişi altın günü startejisiyle evine kavuşuyor. Sektörün aylık 1 milyar TL'lik ciro büyüklüğüne ulaştığını vurgulayan Finansevim Genel Müdürü Özgür Öztürk, "Bu rakamın çok daha yüksek seviyelere ulaşması mümkün. Bunun için sektörün regüle edilmesi gerekiyor. Biz sektör olarak devlet bizi denetlesin, insanların kafasında sisteme ilişkin güven eksikliği olmasın istiyoruz. Bu talebimizi Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) ilettik. Yakında bu doğrultuda adımların atılacağına inanıyoruz. O zaman sektörün büyümesi daha da hızlanacaktır. Kısa sürede aylık 2-3 milyar TL'lere ulaşabiliriz. Aylık 10 milyar TL ciro da hayal değil" diye konuştu.

BIRLIK KURULACAK
Faizsiz finans sisteminin sağlıklı büyümesi için bir diğer adımda birlik kurulması. Bu amaçla çalışmalara başladıklarını belirten Öztürk, sektörün önde gelen firmalarının yönetimde olduğu bir birliğin birkaç ay içinde kurulacağını dile getirdi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181