'Faiz indirimi düzenlemesi ruhsat ve harçları da kapsamalı'!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası ve Başbakan Yıldırım'ın "Çalışmalara başladık" diye duyurduğu konut kredi faizlerinin indirilmesinin sektöre bayram havası yaşattığını söyledi. Aslan, "Düzenleme, tapu alım-satım harçlarının ve belediye inşaat ruhsatı ve oturma raporu harçlarının da yüksek oranda indirimini de kapsamalıdır. Böylelikle fahiş konut fiyatları düşecek ve yurttaşlarımız daha ekonomik şartlarla ev sahibi olacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalara seslenerek "Konut kredi faizlerini yüzde 9'a doğru çekin" çağrısı ardından Başbakan Binali Yıldırım'm konut kredi faizlerinin düşürülmesi ile ilgili hazırlıklara başlanıldığını açıklaması ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörüne moral oldu. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Sayın Cumhurbaşkanı' nın bu haklı uyarısı sonrasında, devletin konut sektöründeki yükünün azaltılması ile ilgili çalışma başlatması çok önemlidir. Konut kredi faizlerinin yüksek olması ve bankaların çeşitli adlar altında yüksek oranda masraf alması konut sektöründeki maliyetleri ciddi oranda artırmaktadır.

İşsizliği de azaltacak
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, inşaat ve bağlı lokomotif sektörlerdeki hareketlenmeyle 300'e yakın yan sektörü yeni bir dönemin beklediğinin altını çizdi, "Sadece sektörel iyileşme değil aynı zamanda işsizlik sorununun çözümüne de olumlu katkı sağlayacak düzenlemeler konusundaki duyarlılığı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırıma teşekkür ediyoruz. Ancak sadece uyarıyla değil denetimle de bu çalışma bir devlet politikası haline getirilmelidir" diye konuştu.

Harçlar da indirilmeli
Hüseyin Aslan, konut fiyatlarındaki yüksekliğin bir başka nedeninin tapu aşamasında kesilen alım-satım harçları olduğuna dikkat çekti. Aslan, şu çağrıda bulundu: "Tapu alım-satım harçları ve her belediyenin farklı uyguladığı 10-15 kalemi bulan inşaat ve oturma ruhsatı harçları da aşağıya çekilerek dengelenmelidir. Özellikle inşaat ruhsatı ve oturma raporu aşamasında ödenen harçlarda, devletimiz yüksek bir indirim sağlayacak bağlayıcı bir düzenlemeyle, konut kredisi faizleriyle ilgili çalışmasını taçlandırmalıdır. Tapu alım-satım ve belediyelerin inşaat ruhsatı ve oturma raporu harçlarının da makul seviyeye getirilmesiyle yurttaşlarımız daha düşük fiyatla konut sahibi olma fırsatı yakalayacak; sektör hareketlenmesiyle ekonomimiz, pozitif yönde etkilenecektir."

Mehmet Güçlü GÜLER/Yeni Gün İzmir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181