'Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!'
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, enflasyonun düştüğünü, faiz indiriminin devam edeceğine dair beklenti oluştuğunu, cari işlemler açığının daraldığını ve Türkiye'ye gelen sermayede de kıpırdanma görüldüğünü kaydederken, bu gelişmelerin yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıdığına dikkat çekti. Bezci, konut sektörü ve bağlı bulunduğu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

FAİZ İNDİRİMİ CANLANDIRACAK
"Gayrimenkul sektöründe bir süredir yaşanan durgunluk moral bozuyordu. Son dönemdeki canlanma gayrimenkul sektörüne de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı. Türkiye İstatistik Kurumu verileri bu canlanmayı yansıtıyor. Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında artarak, 117 bin 205'e ulaştı. Ankara'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,9 daha fazla konut satıldı. Bu oranlar, ekonomimizdeki canlanmanın halkın hayatına yansımasıdır. Merkez Bankası'mn faiz indiriminin konut kredi faizlerine yansımasıyla talepteki canlanma daha da artacak."

KREDİLİ SATIŞTA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları olarak da tanımlanan kredili satışlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14.3 azalarak 38 bin 822ye geriledi. İpotekli konut satışları şubat ayında yüzde 17.6 oranında azalışla 30 bin 455e ve ocak ayında da yüzde 19.9 azalışla 26 bin 584e geriledi. Geçen haziran ayındaki yüzde 26.5lik artışın ardından, temmuzda yüzde 0.5 ile gerilemeye başladı. Kredili konut satışları daha sonra ağustosta yüzde 1.9, eylülde yüzde 33.5, ekimde yüzde 18.7, kasımda yüzde 22.7 ve aralıkta da yüzde 6.6 geriledi. Kredili konut satışları yıllık 460 bin adet ile en yüksek düzeylere çıktığı 2013'ten sonra 2014 ylılında yüzde 15.2 düşerek indiği 390 bin adetten, geçen yılın tamamında yüzde 11.3 artışla 434 bin adete yükseldi.

Hürriyet Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181