'Faizlerin yüzde 0.99'a düşmesi sektörü çok olumlu etkileyecek'!
Sektörün en önemli markalarından Folkart’ın Yönetim Başkanı Mesut Sancak, Konut kredisinde müjdenin geldiğini belirtti ve “Faizlerin yüzde 0.99’a düşmesi sektörü çok olumlu etkileyecek” dedi.

FAİZ ORANI 0.99 OLDU
Konut kredisinde tüketiciler tarafından beklenen müjdeli haber geldi. Merkez Bankası’nın geçtiğimiz gün yaptığı toplantıda aldığı faiz oranlarının düşürülmesine yönelik karar sonrasında bankalardan faiz düşürülmesiyle ilgili kararlar art arda gelmeye başladı. Ziraat Bankası, konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına çektiğini (0.99) kamuoyuna duyurdu. Ziraat Bankası 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredisi faizini, yüzde 0,99 olarak belirledi. Ayrıca yine aynı banka, tüketici kredi faizini de 60 ay vadede yüzde 1,59 olarak belirledi. Farklı bankalar da faiz düşürme kararlarını kamuoyuna duyurdu.

EKONOMİ İÇİN OLUMLU
İtibar Enstitüsü tarafından ‘güven endeksli’ yapılan somut araştırmalarda, kendi sektöründe Türkiye’nin en itibarlı firmaları arasında gösterilen Folkart Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak; Merkez Bankası’nın aldığı yeni kararın faizlerde düşüş trendini yarattığını, bu durumun hem yapı sektörünü, hem de Türkiye ekonomisini çok olumlu etkileyeceğini belirtti. Mesut Sancak, bankacılık sistemi güçlü Türkiye’nin, ekonomide yeni bir reform sürecinde olduğunu gözlemlediklerini vurguladı.

İŞARET FİŞEĞİ
Bünyesinde 3 bin kişilik istihdam sağlayan; ilaç üretimi, elektrik motorları üretimi, madencilik alanlarında Pharmactive, Volt Motor, LivaKrom markaları ile birlikte faaliyet gösteren Saya Grup’un parçası olan; Türkiye’nin en güvenli markaları arasında değerlendirilen Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, olumlu haberlerin zincirleme artacağına olan inançlarını dile getirdi.
Mesut Sancak, Türkiye’ye Mayıs ayından itibaren 10 milyar dolardan fazla yabancı yatırımcı girişine dikkat çekerek;bu durumun geçici durgunluk süreci yaşayan ekonomimiz için olumlu bir işaret fişeği olduğunu vurguladı.

BÜYÜME GERÇEKLEŞECEK
Bu olumlu gidişin, Türkiye ekonomisine de yıl sonuna kadar bir büyüme olarak yansıyacağını belirten Mesut Sancak, “Özellikle faiz düşüşü yaşayan konut sektörü için bu çok güzel bir tablo. Faiz düşürülmesi kararından sonra, hem de çok kısa bir süre içinde müşterilerimizden çok olumlu tepkiler aldık. Bu tablonun yıl sonunda pozitif büyüme de getireceğine inanıyoruz.” dedi.

TOPARLANMA SÜRECİ
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, faizlerin aşağı yönlü düşüş trendi içine girmesinin; özellikle politik belirsizliklerin de geride kalmasıyla bütünleşerek, büyümeye yönelik adımlarla birlikte; Türkiye için pozitif bir ortam açacağını, ekonominin toparlanma sürecine girdiğini bildirdi. Şu anda konut fiyatlarının dipte olduğunu vurgulayan, bu nedenle konut alımı için en uygun dönem olduğunu belirten Mesut Sancak, önümüzdeki aylarda konut fiyatlarında yeniden yükselme gerçekleşeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181