'Faizsiz, tasarrufa dayalı ev alma sistemi ön plana çıkıyor'!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27 oranında azalarak 89 bin 626 oldu. Son iki yılda kredili ev satışlarının yüzde 37‘den yüzde 5’e düştüğünü belirten Birevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi,” Bu durum, uygulamış olduğumuz tasarrufa dayalı faizsiz ev alma yöntemlerini zorunlu hale getirdi. Bu yöntemlerle ev sahibi olanların oranı her geçen gün büyük artış gösteriyor.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan kur dalgalanması inşaat sektöründe durgunluk yaşanmasına neden olurken ev sahibi olma hayali kuran vatandaşların ise hayallerini ertelemesini zorunlu kıldı. Bu dönemde bankalardan hizmet alamayan toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren faizsiz, tasarrufa dayalı ev alma sistemi ön plana çıkarak sektörde de hareketlilik sağladı.

Alternatif Değil Zorunluluk
Birevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi konuyla ilgili olarak, “Orta ve alt gelir grubunda bulunanların konut kredisi talepleri genellikle bankalar tarafından geri çevriliyor. Talebi onaylanan çok az sayıda kişi ise 2018 Aralık ayı hesaplamalarına göre en iyi şartlarda aldığı evin değerinin iki katını, hatta üç katını ödemek zorunda kalıyor. Üst gelir grubunda bulunan az sayıda kişi için mümkün olsa bile onlar için de maliyet açısından pek mantıklı değil. Öyle ki bugün ev sahibi olmak isteyenler için “birlikte tasarruf” bir alternatif değil, zorunluluktur” ifadelerini kulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181