Fikirtepe'ye MESYEB imzası!
Türk ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yüksek teknolojinin, inovatif ürünlerin, katma değerli üretimin ve ihracatın kapısını aralarken, mesleki standartların yükseltilmesi konusunda da örnek olmayı sürdürüyor. BTSO'nun vizyonu ile kente kazandmlan Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), mesleki yeterliliklerin değerlendirilmesi ve belgelendirilmesi konusunda sunduğu hizmetle kalitesini bir kez daha tescilledi. BTSO MESYEB; 64 meslekte sunduğu sınav ve belgelendirme tecrübesi ile Türkiye'nin birçok iline hizmet vermenin gururunu yaşıyor.

FİKİRTEPE'YE MESYEB İMZASI
BTSO MESYEB, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesi 'İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm' projesinde büyük bir görev üstlendi. İstanbul Medipol Üniversitesi ve İnsan Kaynakları Enstitüsü ile yapılan protokolle BTSO MESYEB, kentsel dönüşüm projesinde görevli 17 büyük inşaat şirketinin çalışanlarının mesleki yeterliliğini teste tabi tutacak.

5 SEKTÖR 64 MESLEKTE BELGELENDİRME YAPILIYOR
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, başta Bursa ve Güney Marmara olmak üzere tüm Türkiye'ye hizmet sunmak amacıyla hayata geçirdikleri MESYEB'in kısa süre içinde büyük başarılara imza attığını söyledi. BTSO MESYEB'in iş dünyasının yerel ve küresel ekonomide rekabet gücünün artırılabilmesi için ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve geliştirilmesine çok daha fazla katkı sağladığını ifade eden Başkan Burkay, "5 sektör 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme tecrübesine sahip merkezimiz, kısa bir süre içinde Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği kimliğine güç kattı. Mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendirerek belgelendiren merkezimiz, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde aldığı görev ile kalitesini bir kez daha tescilledi. Meslek standartlarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanmasına öncülük eden merkezimizin hem kentimize hem de ülkemize değer katmaya devam edecek" görüşünü dile getirdi.

İLK ETAPTA 9 BİN KİŞİ BELGELENDİRİLECEK
FİKİRTEPE'DE 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari mekanın yer alacağı kentsel dönüşüm alanı içinde MESYEB için bir temsilcilik ofisi açılacak. Aynı zamanda sınavlar, MESYEB için ayrılan 1000 metrekarelik kapalı alanda yapılacak. 2 vardiya şeklinde yapıhnası planlanan sınavlarda ilk etapta 9 bin kişinin belgelendirilmesi hedefleniyor. Bu rakam Türkiye'deki en fazla çalışanın dahil olduğu sınav ve belgelendirme programı olarak kayıtlara geçti.

MESYEB UZMAN KADROSU İŞ BAŞINDA
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Samsun, Tekirdağ, Balıkesir, Elazığ, Afyon, Eskişehir, Uşak, Antalya ve Manisa olmak üzere illere de meslek standartlarının yükseltilmesi konusunda öncülük ettiklerini belirtti. Karakök "Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinde merkezimiz büyük bir görev aldı. Uzman eğitmen kadromuzla bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Tuna ÇAM/Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181