Folkart Basmane'deki projeyi tek başına gerçekleştirecek!
Folkart Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Başkanı Rıza Akça ve Namet Başkanı Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyum, proje ortaklıklığını sona erdirdi.

ORTAK KARAR

Mesut Sancak, 80 milyon dolara TMSF’den satın alınan alanda, yapılması hedeflenen dev proje hazırlıklarının hızla sürdüğünü; üçlü konsorsiyum üyeleriyle birlikte verilen kararla ortaklığı sonlandırdıklarını; Folkart’ın yola tek başına devam edeceğini söyledi.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyum; geçtiğimiz aylarda 80 milyon dolarlık teklifle, kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen alanı TMSF’den satın almış, projenin hazırlıkları başlamıştı.

DOSTÇA EL ŞIKIŞTILAR

Proje için süreç hızla ilerlerken, yeni bir gelişme yaşandı. İzmir’in kalbi sayılan Basmane’de, Türkiye’ye ve Avrupa’ya örnek olacak mimari bir anlayışla; İzmirliler ile ortak akıl çizgisinde yapılması hedeflenen büyük projeyi, Folkart artık tek başına gerçekleştirecek. Konsorsiyum üyeleri dostça el sıkıştıklarını belirtirken; gelecekte farklı işbirliklerini hayata geçirmek dileğiyle; karşılıklı teşekkür ettiler.

Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak da; konsorsiyum ortaklığını saygı ve sevgi ilişkisi içinde anlaşarak, beraber verilen bir kararla sona erdirdiklerini açıkladı.

FOLKART HIZLA DEVAM EDİYOR

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, proje için dünya çapında iddia taşıdıklarını, yeni ve farklı mimari anlayışla, İzmir’den Türkiye’ye ve Avrupa’ya örnek olacak, simge bir proje gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.

ALTI OFİS ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz ay, proje için ülke içi ve dışından, dünya çapında işler başarmış 6 mimarlık ofisi ile anlaşıldığını anımsatan Sancak, bünyelerinde çok ünlü mimarlar barındıran, evrensel referansları bulunan bu mimarlık ofisleri, proje üzerinde çalışmayı sürdürdüklerini bildirdi.

Sancak, İzmir'in kalbinin atacağı geleceğin görkemli projesi için, İzmirliler’in çok beğeneceği çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Sancak, hazırlık sürecinde seçtikleri ofislerin; ROY HIGGS, TABANLIOĞLU Mimarlık, YAĞCIOĞLU Mimarlık, DDG, MAD ARCHITECTS, KORUCUOĞLU Mimarlık, olduğunu tekrar hatırlatırken; 6 mimarlık ofisinin birbirinden farklı mimari konsept projeleri oluşturduğunu ve çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

İZMİRLİLER SEÇECEK

“Uzun yıllardır İzmir gibi çok değerli tarihsel mirasa sahip bir şehir için, mahçubiyet duygusu yaratan, sonunda halkın söylemiyle 'utanç çukuru' adını alan şehrin kalbindeki bu alanın geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, ‘ortak akıl’ ışığında belirleyeceğiz." diyen Mesut Sancak, seçilen bu mimari ekiplerin, önümüzdeki günlerde projelerini Folkart’a teslim edeceklerini söyledi. Sancak, tüm projeleri, önce görüşlerini almak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunacaklarını; uzmanlardan oluşan bir kurul ile projeler arasından 3 tanesini seçeceklerini açıkladı. Sancak, bu 3 proje arasından, en beğenilen projeye İzmirliler’in ‘ortak aklının’ karar vermesini arzuladıklarını kaydetti. Mesut Sancak, İzmir'in geleceğine yakışacak, yeni Kültürpark Projesi ile bütünlüklü, parmakla gösterilecek görkemli bir eser yaratmak istediklerini söyledi.

AVRUPA’YA ÖRNEK

Sancak, proje sonuçlandığında, İzmir turizmine değer katmak istediklerini, projenin Avrupa’ya örnek, Türkiye’nin önemli bir cazibe merkezi olacağına işaret etti. ‘Yeşil’ özellikli projede; konut ve ofislerle birlikte, birbirinden farklı, zengin işlevlerin, aynı anda buluşacağını belirten Sancak, proje kapsamında artan kamu menfaati ile İzmir’e yeni bir İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının da kazandırılacağını dikkat çekti.
Proje için 750 milyon TL'lik yatırım yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Sancak, inşa aşamasında projede 4 bin kişinin çalışacağını, proje hayata geçtiğinde ise şehre 5 bin kişilik istihdam sağlayacağını da sözlerine ekledi.

PROJE TAKVİMİ

Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak’ın verdiği bilgiye göre, proje takvimi şöyle ilerleyecek:
Haziran/Temmuz aylarında sırasıyla, önce mimari konsept projeler, 6 mimarlık ofisi tarafından Folkart’a teslim edilecek; sonra uzman kurulun belirlediği üç proje arasından, en beğenilen projeyi, İzmirliler seçecek.
Folkart, bu yaz sonunda dev projenin temelini atmayı hedefliyor.

Avrupa’da ve dünya çapında örnek gösterilmesi amaçlanan, İzmir için Türkiye’nin cazibe merkezi olması hayal edilen simge projenin lansmanının, Kasım ayında yapılması gündemde. Proje için tüm Türkiye’de ses getirecek, iz bırakacak bir lansman yapılması da hedefler arasında yer alıyor.

Star 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181