Folkart, devam eden tüm projelerini 2021'e kadar tamamlamayı hedefliyor!
İzmir'de kentsel dönüşüm projelerine de odaklandıklarını söyleyen Mesut Sancak, "Halihazırda yeni markamız Liva ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere bölgesinde belirlediği 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını gerçekleştiriyoruz. 2018'de tamamlayacağımız projeye kentsel dönüşüm alanında göstereceğimiz ilk örneğimiz olacak. Bu örnekteki yaklaşımımızı yeni kentsel dönüşüm projelerinde etkin bir şeküde yer alarak sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Kuruldukları 2006 yılından bu yana birçok proje gerçekleştirdiklerini ileten Sancak, "Halen devam tüm projelerimizi 2021 yılına kadar tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Bugüne kadar tamamladığımız ve süren projelerin yatırım değeri, 5 milyar 800 milyon lirayı geçecek" dedi. Folkart bünyesinde bin 500 kişiyi istihdam ettikleri bilgisini veren Sancak, "Bu sayıda önümüzdeki aylarda projelerin konumuna göre kayda değer oranda artış olacak. Basmane'deki projemizde, binlerce insan çalışacak" ifadelerini kullandı.

"Basmane'de 400 milyon dolarlık proje yürütüyoruz"
Proje tasarımına uzun vakit ve kayda değer miktarda kaynak ayırdıklarını söyleyen Mesut Sancak, "Ege'de gayrimenkul sektörü önemli bir performans gösteriyor. Yatırımcıları da yeni fırsatlar bekliyor. Kentin merkezi konumlarından biri olan Basmane'de gerçekleştireceğimiz büyük ölçekli yatırım ile İzmir'de bir olumsuzluk sembolü gibi görülmeye başlayan dönemin aşılacağına inanıyoruz. Şehirde yaşayanların 'utanç çukuru' diye andığı arazinin üzerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 'ortak aklı' içeren bir mutabakatla, 400 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan bir proje yapıyoruz. Söz konusu projeyi sadece ekonomik boyutuyla değil, şehir açısından simgesel olarak da önemsiyoruz" dedi. basmandeki projenin hem mimari özellikleri hem içeriğiyle, İzmir'in ve Türkiye'nin yeni sembollerinden biri olma iddiasını taşıyacağını savunan sancak, Bu projemizin lansmanı, bizim için 2018 yılının önemli dönüm noktalarından biri olacak" dedi.

Çeşme projelerine de değinen Sancak, "Çeşme globalde marka olma yolunda ilerleyen ilçelerden biri. Doğası ve tarihsel mirası ile öne çıkan ilçeye, İzmir-İstanbul otoyolu tamamlanınca, İstanbul'dan 3.5 saatlik bir sürede ulaşılacak. Ulaşımın kolaylaşması ile Çeşme, artık farklı bir şekilde konumlanacak. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de İzmir ilre birlikte Çeşme'yi yeniden keşfedecek. İzmir'in ilerleyen yularda daha da gelişeceğine inanıyoruz ve bu doğrultuda sürekli yeni yatırımlar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya Bölge Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181