Folkart'ın tercihi 3 boyutlu modelleme!
Folkart Yapı Teknik Ofisi'nde görev yapan mimar, mühendis ve teknikerler İzmir'e değer katan projelere imza atıyor. Folkart projelerinde, 3 boyutlu modellerine sistemi olarak bilinen Yapı Bilg Modellemesi kullanılıyor.

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketi olma yolunda ilerleyen Folkart Yapı, 100'e yakın teknik personelinin yanısıra teknik ve yazüım altyapısıyla dikkat çekiyor. Kurulduğu günden bugüne inşa ettiği yeni ve çarpıcı yaşam alanları ile öne çıkan Folkart, son projelerinde yepyeni bilgisayar programlarıyla çalışıyor. Folkart Life Bornova ve Folkart Time projelerinde Folkart, dünya genelinde Building Information Modeling (BIM) olarak adlandırılan "Bina/Yapı Bilgi Modellemesi veya Yapı Bilgi Sistemi"ni kullanıyor. ABD, İngiltere, Japonya ve Kuzey Avrupa ülkelerinde özellikle kamu projelerinde kullanılması zorunlu olan sistemde inşaat daha başlamadan proje, bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak hazırlanıyor. Mekanik, elektrik, statik gibi bir projede yer alması gereken tüm teknik detaylar bilgisayar ortamında gözükebiliyor. Böylece inşaat sürecine başlamadan veya çalışmalar sürerken zaman kaybetmeden, en az maliyetle inşaat tamamlanabiliyor. Projede yaşam başladıktan sonra ise yine mevcut yazılım altyapısı ile söz konusu yapıların sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını sürdürebilmesine imkan sağlanıyor.

Güçlü teknik ekip 
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, şirket olarak personel seçimine büyük önem verdiklerini belirterek, "Teknik ekibimiz çalışan bir saatin içindeki görülmeyen dişlilerdir. Tecrübeleriyle öne çıkarken, geçmişe takılıp kalmamış, geleceğe yön verebilmek için günümüz teknolojilerini en iyi şekilde kullanabilen arkadaşlarla çalışmaya gayret gösteriyoruz. Şirketimizin Teknik Ofis ve Dizayn Ofis birimlerinde inşaat mühendisi, mimar, tekniker gibi görevlerde 100'e yakm teknik personelimiz bulunuyor. Arkadaşlarımız bilgi ve çalışmalarıyla şirketimizi geleceğe taşıyor" dedi.

Teknik altyapı önemli
Teknik personelin başarıya ulaşabilmesi için teknik altyapının da yeterli olması gerektiğini vurgulayan Sancak, "Üç boyutlu çizimi herkes yapabilir. Ancak bizim kullandığımız sistemde sadece görsellikle kalmıyoruz. Bu modellemede hangi duvarın içinden salona giden elektrik kablosunun geçtiğini, kirişlere ya da kolonlara denk gelen mekanik malzemeleri de görebiliyoruz. Yapıdaki elektrik, mekanik, statik gibi tüm projeler burada yer alıyor. Dolayısıyla, elektrik kablolarından su borularına, ışıklardan yangm söndürme sistemine, kaloriferden klimaların hatlarına kadar her türlü teknik detayı görebiliyoruz. Çakıştırma dediğimiz yöntemle bunlar birbirlerini olumsuz etkiliyorsa buna hemen müdahale edebiliyoruz" diye konuştu.

'İzmir'e değer katıyor'
Sistem ile ilgili bilgi veren Sancak, şunları söyledi: "Söz konusu sistem sayesinde inşaat sürerken girilen verilerle maliyetler konusundaki analizlerimizi yapabiliyoruz. Projenin enerji verimliliğini kontrol edebiliyoruz. Simülasyonlarla projenin araziye en uygun şekilde konumlandırılmasını sağlayabiliyoruz. Bunlarla da yetinmeyeceğiz. Sistemi uygulamaya başladığımız projelerimizi tamamladıktan, içinde yaşam başladıktan sonra dahi takibe devam edebileceğiz. Hangi hattın, hangi kablonun nereden geçtiğini bildiğimiz için olası sorunlara zamanında ve noktasal olarak müdahale imkanı bulacağız. Sistemle elimizdeki tablet bilgisayar veya akıllı telefonla hangi kablo nereden geçiyor görebileceğiz."

Bu sistemin proje bittikten sonra yaşamın daha kaliteli ve iyi bir şekilde sürebilmesi için sürdürülebilir bir uygulama olduğunu dile getiren Sancak, "Teknik personellerimiz ve uzman kadrolarımızla güzel kentimiz İzmir'e değer katan projelere imza atmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreçte başlayacağımız diğer projelerimizde de Yapı Bilgi Modellemesi Sistemi'ni kullanacağız" dedi.

Posta Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181