Folkart Yapı kentsel dönüşüm hazırlığında!
İzmir'de 2 milyar lira yatırımla 8 projeye devam eden Folkart Yapı, 500 milyon lira değerinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İzmir Bornova'da inşa edilecekleri 'Folkart Time' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak" İnşaat sektörünün geleceği kentsel dönüşümde. Biz de bu alanda önemli bir aktör olmak istiyoruz. Para kazanmak istiyorsan iş dönüşümde" dedi. Türkiye genelinde 6.5 milyon, İzmir'de 315 bin riskli yapı olduğunu belirten Sancak, hem İstanbul hem de İzmir'de 2017'de dönüşüme gireceklerim ifade etti. Dönüşüm için çalışmalara başladıklarım dile getiren Sancak "İstanbul'da merkezde olacağız. Levent, Etiler ve Kağıthane'de proje planlıyoruz. İstanbul'a iddialı bir giriş yapacağız" diye konuştu. Dönüşümün 20-30 yıl süreceğini belirten Sancak 6 milyon riskli yapı yerine yaklaşık 12 milyon yeni ev yapılacağım ifade etti.

500 MİLYONLUK KARMA
Folkart Time şirketin ilk karma projesi olacak. 369 konut, 271 ofis, 66 ticari birimden oluşan projede, fiyatlar 209 bin liradan başlıyor. 27 bin 400 bin metrekarelik alanda yükselecek proje, 120 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. İçinde 1500 kişilik bir kolejin de yer alacağı projede teslimler Eylül 2018'de planlanıyor. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projede 'zaman' öğesini dikkate aldıklarını belirterek, İzmir'e has özelliklere de önem verdiklerini söyledi. Sancak, "Şaşırtıcı derecede yüksek ön talep aldık. İstanbul ve pek çok yerden de talep geliyor. Geçen yıl lanse ettiğimiz Folkart Lifa Bornova projemizin ise yüzde 90'ını sattık" diye konuştu.

BASMANE BİLMECESİ 
Folkart Yapı, İzmir'de 'Basmane Çukuru' olarak bilenen ve 17 yıldır tartışılan alanı 80 milyon dolara satın almıştı. Güçbirliği Holding ise pilot firma olduğu ve kendisinden bağımsız ihale yapılamayacağı gerekçesiyle satışa itiraz etmişti. İhaleyle ilgili son bilgileri paylaşan Sancak, şunları söyledi: "Güçbirlik'ten Kemal Zorlu satışa usûl hatası gerekçesiyle itiraz etti. Mahkeme reddetti, yeniden itiraz ettiler. Ayağı yere basmayan bir iddia, mahkeme hızlı sonuçlanır. Sonuçta yasa TMSF'ye vermiş, biz aldık. Yurtiçi ve yurtdışından 6 mimarlık ofisiyle bölgedeki proje için çalışıyoruz. İkişer proje yapacaklar, sonuşta gelen 12 projeyi İzmirlilere sorarak seçeceğiz. İlk etapta 50 bin metrekare AVM planlıyorduk. Analizlerde AVM'nin trafiğe yüzde 25lik yük getireceğini gördük. Bunu yaparsak vatandaş bize 50 yıl bize küfreder dedik. Trafiğe çözüm bulamazsak AVM yapmayacağız." Basmane Çukuruna daha önce Sancak tarafından 750 milyon liralık yatırım yapılacağı da açıklanmıştı.

Gülistan ALAGÖZ/Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181