Folkart yıl içinde 4 yeni projeye daha başlıyor!
Folkart Yapı, Çeşme projeleriyle yatırımlarını sürdürüyor. Satışa sunulan Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri 250 milyon TL değer taşırken, 2017 yılı yaz başında bitirilmeleri planlanıyor.

İzmir’deki büyük gayrimenkul yatırımlarıyla tanınan Folkart’ın projelerinden, Folkart Blu ve Folkart Hills sırasıyla; Çeşme Fenerburnu ve Paşalimanı’nda hayata geçiriliyor. Folkart Yapı denize sıfır konumdaki bu projeleri 330 bin euro’dan başlayan fiyatlar ile satışa çıkardı. Dilekçi Mimarlık imzasını taşıyan Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinde, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın verdiği bilgiye göre; Folkart Blu’da 130 milyon TL, Folkart Hills’de ise 120 milyon TL’lik bir yatırım değeri ortaya çıkacak.

Sancak, Çeşme’nin uluslararası geleceğe yönelebilecek yüksek değerinin yeterince farkında olunmadığını söylerken, “Çeşme gibi, çok farklı özellikleri bir araya toplayan örneklere, dünyada az rastlanıyor. Bu nedenle Çeşme, İzmir ve Türkiye için büyük bir şans” diyor. İzmirliler’in “Çeşme İzmir’in, şirin turistik bir tatil beldesidir” tarifiyle sık karşılaştıklarını da belirten Sancak; tarifin eksik kaldığını söylerken, nedenini şöyle açıklıyor; “Çeşme, dünya markası olma yolunda; doğanın cömert davrandığı; denizi, dalgaları, kumu, rüzgarı, termal olanakları, altın rengindeki eşsiz plajları, temiz havası, muhteşem tarihsel mirası ile az bulunan bir örnek.”

İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul’dan Çeşme’ye ortalama 3,5 saatlik sürede gidilebileceği öngörülüyor. “Öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme’de yiyeceksiniz. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme’yi yeniden keşfedecek” diyen Sancak, Alaçatı’da bir havalimanı yapılma ihtimalinin yakın dönemde gündeme gelebileceğinden de bahsederek şöyle devam ediyor: “Havacılığın yeni merkezi olma yolundaki İzmir’de, yakın gelecekte Alaçatı için planlanan butik havalimanı yapıldığında, Çeşme’nin değeri daha da artacak.” Folkart Yapı’nın İzmir’de yapımı devam eden 11 projesi bulunuyor. Sancak Çeşme’deki gayrimenkul değerinin, beş yıl sonra bugünkü değerinin üç katına çıkacağını da iddia ediyor.

330 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkan Folkart Blu projesinde metrekare fiyatları 3 bin 750 euro’dan başlıyor. Folkart Hills projesinde ise metrekare fiyatı 2 bin 800 euro olarak belirlendi. Denize sıfır hayata geçirilecek projelerde özel plaj ve iskelenin de yer alması planlanıyor. Sancak, yıl içinde dört yeni proje daha açıklayacaklarını belirtirken, Bodrum için de planları olduğunu söylüyor.

Öte yandan bugünlerde Folkart Yapı’nın Çeşme’deki projeleri Meclis gündemine girdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Folkart A.Ş.’nin Çeşme’nin Paşalimanı Koyu’ndaki projesini, imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiasıyla Meclis’e taşıdı. Ayrıca firmanın bölgede çevre ve gürültü kirliliğine yol açtığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu konuyla ilgili Folkart Yapı tarafından bir kamuoyu açıklaması yapıldı. İddialarla ilgili yapılan kamuoyu açıklamasında, “projelerin imar durumunda, Folkart’a yönelik en ufak imtiyaz, en küçük ilave bir hak verilmesinin söz konusu olmadığı, Folkart’ın projelerinin inşaatında ‘emsal hakkını aştığı’, ‘yasalara uygun olmadığı’ iddialarının tamamen yalan” olduğu yer alıyor.

Fortune Turkey

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181