Fuzul Grup yabancı ortaklarla dev ihalelere hazırlanıyor!
İstanbul'un yeni yaşam merkezlerinden Başakşehir bölgesinde bugüne kadar 8 proje gerçekleştiren ve toplam 6 bin konut üreten Fuzul Grup, şimdi de kentsel dönüşüm, Emlak Konut ve TOKİ ihalelerine odaklandı. Şirket bundan iki yıl önce '4 yılda 4 milyar liralık yatırım' planlarını açıklamıştı.

İHALELERE GİRECEK
Şirket, bu tutarın 1.5 milyar lirasını Başakşehir'deki 3. İstanbul ve Gaziosmanpaşa'daki TEM Avrasya projelerine yaptı. Şimdi ise Körfez merkezli yabancı ortaklarla dev ihalelere girmeye hazırlanıyor. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, 20 yılda devam eden projelerle 6 bin konut üretimine ulaştıklarını kaydederek, "Artık şehrin merkezinde kentsel dönüşüm odaklı ve ihalelerle de yakından ilgili olacağız" dedi. İki yıl önce açıkladıkları 4 milyar liralık yatırımın 1,5 milyar liralık kısmının başladığım anlatan Akbal, "2017 ve 2018'deki ihalelerde bu 4 milyarlık yatırımı tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. Akbal, TOKİ, Emlak Konut ihalelerine ilgi duymaya başladıklarını, bu süreçte yabancılarla da çok iyi temas içerisinde olduklarını kaydetti.

BAHREYNLİLER GELDİ
Son dönemde ihalelere birlikte teklif verdikleri Suudi Arabistan merkezli Al-Zamil Gayrimenkul'le ortaklıklarının başkalarına da örnek olduğunu belirten Akbal, "Diğer Ortadoğu merkezli gruplar, 'Biz de Fuzul'le iş yaptık, niye bizle ortaklık yapmıyorlar' dediler. Rekabet ortamı oluştu. Bahreyn'den bir grup bizimle görüştü. Onlarla beraber ortaklığa hazırlanıyoruz" diye konuştu.


Başakşehir'e yeni projeler geliyor.​
Başakşehir'in pilot şehir olarak konumlandığını kaydeden Faruk Akbal, 2018'de Başakşehir'de bir proje daha planladıklarını belirterek, 2018 başında 350-400 konutluk proje çıkaracaklarını kaydetti.

Yüzde 15'ini
yabancıya satıyoruz
Yabancıya satış oranlarının yüzde 15 olduğunu vurgulayan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal da, yabancıya genellikle oturum amaçlı konut sattıklarını, yatırım için alanların da prim yaptıktan sonra kendilerine dai reyi sattırdığını söyledi.

Türkiye 'güvenli liman'
Körfez Bölgesi'ndeki yatırımcının 11 Eylül sonrası 'güvenli liman' arayışını sürdürdüğünü aktaran Eyüp Akbal, "Türkiye'yi güvenli görüyorlar" dedi. Akbal, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisinin nedenlerini ise şöyle sıraladı: "Türkiye'deki dönüşümün hızı, üç yıl içinde binaların bitmesi ve satışının gerçekleşmesi yabancı yatırımcıya cazip geliyor. Benim buradan gidip Dubai'de iş yapmam büyük bir şey. Süreci bilmiyorum, mevzuatı bilmiyorum. Mutlaka güvenilir bir firmayla iş yapmam lazım. Onlar da bunu yapıyor; Fuzul Grupla hem Emlak Konutihalelerinde hem de kentsel dönüşümde yer almak istiyorlar."

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181