Garanti Koza Bulgaristan'da 630 milyon euroluk yatırım yapacak!
Darbe döneminde 2 haftada 200 konut sattı Garanti Koza, Türkiye'den sonra Bulgaristan'ı ikinci üs yaptı. Şu anda Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da İstanbul'daki Kanyon projesinin bir benzerini hayata geçiren Garanti Koza, Sofya'da ikinci bir karma projeye hazırlanıyor. Şirketin yapacağı yatırım tutarı ise 630 milyon euro.

Garanti Koza, Bulgaristan'da Sofla Square adıyla yapılacak yeni projesini Dubai'de yapılan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından olan Citys Cape'de ilk defa görücüye çıkardı. Şirket proje için 630 milyon euroluk yatırımda bulanacak. Garanti Koza, Bulgaristan'dan sonra ise Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan'da yatırım yapmayı planlıyor. Garanti Koza'nın Bulgaristan'daki yatırımları hakkında konuşan Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Murat Binark, "Lehman Brothers krizi birlikte birçok Avrupalı çekilince bu da bize Bulgaristan'a yatırım yapma fırsatı verdi. Levent'teki Kanyon projesinin mimarıyla konuşarak projeyi biraz daha geliştirerek Grand Kanyon olarak Sofya'ya taşıdık" diyen Binark, 1450 adet konut, 62 bin metrekare AVM alanı, 24 bin metrekare Swiss Otel ve 12 bin metrekarenin rezidansa ayrıldığı karma projenin yüzde 70'inin satıldığını söyledi. Şu anda metrekare satış fiyatı 1900 euro olan projenin 2019'da teslim edileceğini ifade eden Binark, Sofya merkeze 500 metre mesafede 105 bin metrekarelik arsa üzerinde 3 konut bloku, 1 otel, 1 ofis bloğu ve 40 bin metrekare AVM'si olan Sofıa Square adlı projeye başlayacaklarını kaydetti. Projede 2 bin 6 adet konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel olacağını söyleyen Binark, ayrıca projedeki gölün etrafında yine 25 bin metrekarelik alışveriş alanı olacağını belirtti.

Avrupa'da büyümeyi sürdürecek
Şu anda Bulgaristan'daki en büyük yabancı yatırımcı konumunda olduklarını belirten Binark, "Bulgaristan 500 bin euroluk gayrimenkul alana oturma hakkı sunuyor. Bizde ilk projemizin yüzde 20'sini yabancılara sattık" dedi. İki proje için 630 milyon euroluk yatırım yapacaklaMurat Binark, "Kampanyayı başlattıktan sonra iki hafta içinde 200 adet konut sattık. Toplam kalan 400 dairenin satışı tamamlanana kadar kampanya devam edecek" dedi. rını kaydeden Binark, 2milyareuroluk satış geliri beklediklerini ifade etti. Binark, Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan'da da yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı.

TARLABAŞI360'TA TESLİM BAŞLIYOR
Çalık Holding'in gayrimenkul şirketi GAP inşaat tarafından Beyoğlu'nda hayata geçirilen Taksim360 projesi Dubai'de sergilendi. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, projenin ilk bölümü olan ofislerin Tarlabaşı360 ismiyle satıldığını belirterek, "93 adet ofisin teslimi Nisan 2017de yapılacak" dedi. 500 adet rezidansın yer aldığı kısmın ise Taksim360 ismiyle Dubai'de ilk kez satışa çıktığını kaydeden Özgül, rezidansların m2 fiyatının 7 bin ila 9 bin dolar arasında değiştiğini belirtti. Lansmanı ekim ayında yapılacak Taksim360'a fuarın ilk gününde 120 ayrı uluslararası yatırımcıdan talep geldi. Proje standını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, Taksim360'ın Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirterek, "Her şeyi içinde barındıran zor bir proje, Beyoğlu'nu değiştireceği gibi bütün dünyaya ilham olacak" dedi. 

KUZU GRUP ATAKÖY'Ü ORTAĞI JUMEIRAH'LA KÖRFEZ'E TANITTI
istanbul'un denize sıfırtek premium projesi SeaPearl Ataköy ile fuara katılan Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projede yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı işletecek olan Jumeirah Group'un CEO'su Stefan Leser'la SeaPearl Ataköy standında bir araya geldi. Kuzu, "Fuarda projelerimizi Körfez yatırımcılarıyla buluşturuyoruz. Bunun ötesinde Türkiye'nin yatırım yapılabilirgüvenli bir liman algısını, güçlü demokrasisini ve yükselen ekonomisini de Körfez yatırımcılara sunma şansı buluyoruz. Bu yıl ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda. Nisan ayında duyurduğumuz işbirliğimiz özellikle yabancı yatırımcı üzerinde büyük yankı uyandırdı. Bu durumu fuarda iyi anlama imkanı bulduk" dedi.

Leyla İLHAN/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181