Garanti Koza, Sofia Square projesini Dubai'de görücüye çıkardı!
Garanti Koza, Sofya'da hayata geçireceği 1.2 milyar Euro değerindeki yeni projesini Dubai'de dün kapılarını açan Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda görücüye çıkardı. Hali hazırda Bulgaristan'da 1.500 konutluk Grand Kanyon adlı projeyi inşa eden şirket, 2 bin 700 konut, otel, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan yeni projesine Sofia Square adını verdi.

1948 yılından bu yana inşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösteren Garanti Koza, İstanbul Esenyurt ve Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki projelerini Dubai Cityscape Global'de lanse etti. Üst üste dört yıldır fuara katılan Garanti Koza, bu yıl, Esenyurt'ta satışa sunulan Swissotel Kozapark, Sofya'da inşaatı süren Grand Kanyon & Swissotel Residence Sofia ve Bulgaristan'daki yeni projesi Sofia Square ile fuarda yer aldı.

EN BÜYÜK YABANCI YATIRIMCI
Şirketin yeni yatırımları hakkında fuarda gazetecilere bilgi veren Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Ahmet Murat Binark, Bulgaristan'da 105 bin metrekare arazi üzerinde 1.2 milyar Euro değerinde proje hayata geçireceklerini bildirdi. Sofia Square adlı projede 2 bin 700 konut, 65 bin metrekare alışveriş merkezi, otel ve ofis bloku ile 18 bin metrekarelik yer alacağını belirten Binark, “Son projemizle birlikte Bulgaristan'daki en büyük yabancı yatırımcı olduk. Sofia Square ile Sofya'nın merkezini değiştirme iddiasındayız. Metrekare fiyatlarımız lansmana özel 1200 Euro'dan başlıyor” dedi. Garanti Koza'nın Sofya'daki ilk projesi Grand Kanyon'da ise 43 bin metrekarelik arazide bin 500 konut, AVM ve otel inşa ettiklerini söyleyen Binark, projenin 2019 yılında tamamlanacağını ifade etti. Yüzde 70'in sahiplerini bulduğu projeyi metrekaresi 875 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunduklarını belirten Binark, “Şu anda fiyatlar 1900 Euro seviyesine geldi. Yatırım geri dönüş süresi 7 yıl olan projemiz mimari olarak İstanbul'daki Kanyon'a benziyor” dedi.

KAMPANYA BAŞLATTI
Garanti Koza, Esenyurt'ta yapımını sürdürdüğü Kozapark projesi ve Bulgaristan'da inşaatına başladığı Grand Kanyon Sofya projesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ödeme kampanyası başlattı. Buna göre, alıcılar hiç peşinat ödemeden firma bünyesinde 100 ay taksitle vade farkı ödemeden ev sahibi olabiliyor. Kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Garanti Koza Pazarlama Direktörü İrem Koşal, “Darbeden sonraki iki hafta 200 daire sattık” dedi.

ÜÇ ÜLKEYE DAHA GİDECEK
Ortadoğu'daki karışıklık nedeniyle bölge ülkelerinde yatırım yapmama kararı aldıklarını kaydeden Murat Binark, hukukun üstünlüğüne inanan ve öngörülebilir olan ülkelerde iş yapacaklarını belirtti. Bu çerçevede ilk adımı Bulgaristan'da attıklarını ifade eden Binark, “2008 krizinin ardından uluslararası yatırımcılar Balkanlar'dan çekilince yeni fırsatlar doğdu. Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan'da proje geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirdikleri projelerden alım yapan yabancı yatırımcıların oranının yüzde 30 seviyesine ulaştığını söyleyen Binark, başta Ortadoğu ve Körfez ülkeleri olmak üzere yabancı yatırımcıların Türkiye ilgisinin sürdüğünü kaydetti.

HALKA AÇILMA PLANI YAPIYOR
Bugüne kadar kat karşılığı hiçbir işe girmediklerini ve kendi arazileri üzerinde proje geliştirdiklerini bildiren Murat Binark, Garanti Koza'nın yatırımları hakkında şunları söyledi: “İstanbul'da 20 bin konut inşa ettik. Akkoza ve Akbatı gibi markaları kente kazandırdık. Orta ve üst gelir grubunun erişebileceği fiyatlarla lüks projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Esenyurt'ta ve Bulgaristan'da toplam 400 dönüm arazimiz var. Bunun yanı sıra İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bir kentsel dönüşüm projesi için çalışma yürütüyoruz.” Önümüzdeki yıllarda halka açılmayı planladıklarını kaydeden Binark “Şirketimizde şu anda 6'sı büyük olmak üzere 60-70 hissedarımız var. Bu yıl 1.5 milyar lira ciro hedefliyoruz.”

Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181